Robert Negoiţă a depus PLÂNGERE la Parchetul General împotriva lui Nicușor Dan, pentru abuz în serviciu: „Eu îmi doresc colaborare”

Publicat: 22/03/2024, 12:03
Actualizat: 22/03/2024, 12:03

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, i-a făcut plângere penală primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Acesta susține că Nicușor Dan a dat dispoziție funcționarilor publici din subordine să nu își exercite sarcinile ce le revin conform legii, pentru a bloca proiectele și lucrările Primăriei Sectorului 3.

Edilul a precizat că în această săptămână a existat o problemă gravă, în faţa Primăriei Sectorului 3 şi în faţa Şcolii 80, acolo unde a fost începută o lucrare pe care Primăria Generală nu i-a permis să o finalizeze.

„Este un moment trist pentru mine și un moment trist pentru București. De aproape 4 ani încercăm noi ca instituție, Primărie Sector 3, să colaborăm cu Primăria Generală în ideea de a rezolva problemele acestui oraș, problemele grave, problemele importante și anume în primul și în primul rând fluidizarea traficului care, lăsând la o parte disconfortul, generează poluare, respirăm otravă. Speranța de viață din București este redusă mult din cauza calității aerului, repet, generate de trafic.

Ei bine, în această săptămână am avut o problemă gravă în fața Primăriei Sector 3 și în fața școlii 80, în sensul în care noi am început conform discuțiilor cu Primăria Generală, avem și corespondență, am aici documentele, am început o lucrare acolo pe care dânșii nu ne-au lăsat să o finalizăm și nu ne lăsau să refacem”, a precizat Robert Negoiță.

„Este abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”

Robert Negoiță îl acuză pe primarul Capitalei de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu pentru că îi blochează proiecte de modernizare a Sectorului 3.

„Nu ne lăsau să refacem partea pietonală, să curățăm. Deci pur și simplu să creăm condiții de circulație pentru elevii din școală. Nimeni nu are nevoie de scandal. Eu nu-mi doresc așa ceva. Eu îmi doresc colaborare. Astăzi, când discutăm, sunt deschis la orice discuție, la orice colaborare, în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm.

Acum, astăzi, eu am aici o plângere penală împotriva primarului general și împotriva persoanei fizice care se numește Nicușor Dan, de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. De ce? Pentru că iată, am aici documente și o să vă prezint și dumneavoastră documentele. Unu, avem proiecte ale Primăriei Sector 3, transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată.

Legea prevede așa: în momentul în care ai un proiect, primăria e obligată ca în termen de 30 de zile să dea aviz pentru a intra în Consiliul General. Avizul poate fi favorabil sau negativ, dar el trebuie să existe. Mai mult decât atât, avem aici un document semnat de primarul general, care interzice colegilor din primărie, departamentelor, direcțiilor să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă faptul că nu emit acel document. Este abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comitere de infracțiuni. Iată câteva infracțiuni pe care noi le-am constatat și le prezentăm aici. În consecință, eu sper din suflet, eu sper din suflet că se vor trezi cei din Primăria generală și că și că vor înceta cu acest comportament astfel încât să intrăm în normalitate”, a conchis primarul Sectorului 3.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Peste 100 de copaci defrișați DEGEABA de Primăria Generală! Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vine cu dovezi de la fața locului

VIDEO | Protest pentru salvarea parcului IOR în fața Primăriei Capitalei: „Vrem parcul înapoi”/ Reacția lui Nicușor Dan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...