Romaero a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română la jumătatea lunii octombrie. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat compania: „Voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare”

Romaero a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română la jumătatea lunii octombrie. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat compania: „Voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare”
FOTO - Caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 31/10/2022, 21:35
Actualizat: 31/10/2022, 21:38

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat luni seara, pe contul său de Facebook, că a efectuat o vizită la ROMAERO, după ce compania a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) la mijlocul lunii octombrie.

„Am ales să merg personal la ROMAERO pentru a lua pulsul activităţii companiei după ce am primit vestea că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a ridicat suspendarea organizaţiei de întreţinere şi a aprobat repunerea în drepturi a privilegiilor ROMAERO. Nu am fost întâmplător să discut cu managementul acestei companii, ci pentru că nu voi mai tolera nicio zi de «stat degeaba» în detrimentul ROMAERO”, a precizat Florin Spătaru.

El a afirmat că le-a spus șefilor de la ROMAERO că se va implica personal în ceea ce privește reorganizarea companiei, aflată în subordinea Ministerului Economiei.

„Le-am explicat directorilor că voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare a companiei din subordinea Ministerului, pe care l-am inițiat şi aprobat în Guvern. Totodată, am cerut ca săptămâna aceasta să-mi fie aduse la cunoştinţă situaţia tuturor contractelor în derulare la ROMAERO. Vreau să-i asigur pe toţi cei care şi-au exprimat diverse opinii în legătură cu «destinul» ROMAERO că societatea îşi va continua activitatea în subordinea Ministerului Economiei, cel puţin cât timp voi fi ministru”, a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română anunţase, la jumătatea lunii octombrie, că a verificat, conform reglementărilor legale, modul în care sunt respectate normele în ceea ce priveşte întreţinerea aeronavelor, realizată de către toate organizaţiile de întreţinere autorizate de Autoritatea Aeronautica Civilă Română.

„În cazul ROMAERO, AACR subliniază că, organizaţia nu poate pune în pericol siguranţa aviaţiei civile întrucât, activitatea de întreţinere a aeronavelor este suspendată. Mentionăm că, toate activităţile de întreţinere au fost efectuate conform cerinţelor producătorului aeronavelor, însă din cauza faptului că ROMAERO nu are personal suficient la departamentul de calitate (care să verifice modul în care a fost făcută întreţinerea), AACR a luat măsura suspendării certificatului care permitea efectuarea unor astfel de lucrări”, anunţa, în 15 octombrie, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția