Romaero a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română la jumătatea lunii octombrie. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat compania: „Voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare”

Romaero a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română la jumătatea lunii octombrie. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat compania: „Voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare”
FOTO - Caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 31/10/2022, 21:35
Actualizat: 31/10/2022, 21:38

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat luni seara, pe contul său de Facebook, că a efectuat o vizită la ROMAERO, după ce compania a reprimit dreptul să repare avioane civile, suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) la mijlocul lunii octombrie.

„Am ales să merg personal la ROMAERO pentru a lua pulsul activităţii companiei după ce am primit vestea că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a ridicat suspendarea organizaţiei de întreţinere şi a aprobat repunerea în drepturi a privilegiilor ROMAERO. Nu am fost întâmplător să discut cu managementul acestei companii, ci pentru că nu voi mai tolera nicio zi de «stat degeaba» în detrimentul ROMAERO”, a precizat Florin Spătaru.

El a afirmat că le-a spus șefilor de la ROMAERO că se va implica personal în ceea ce privește reorganizarea companiei, aflată în subordinea Ministerului Economiei.

„Le-am explicat directorilor că voi supraveghea personal calendarul de îndeplinire a Planului de Reorganizare a companiei din subordinea Ministerului, pe care l-am inițiat şi aprobat în Guvern. Totodată, am cerut ca săptămâna aceasta să-mi fie aduse la cunoştinţă situaţia tuturor contractelor în derulare la ROMAERO. Vreau să-i asigur pe toţi cei care şi-au exprimat diverse opinii în legătură cu «destinul» ROMAERO că societatea îşi va continua activitatea în subordinea Ministerului Economiei, cel puţin cât timp voi fi ministru”, a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română anunţase, la jumătatea lunii octombrie, că a verificat, conform reglementărilor legale, modul în care sunt respectate normele în ceea ce priveşte întreţinerea aeronavelor, realizată de către toate organizaţiile de întreţinere autorizate de Autoritatea Aeronautica Civilă Română.

„În cazul ROMAERO, AACR subliniază că, organizaţia nu poate pune în pericol siguranţa aviaţiei civile întrucât, activitatea de întreţinere a aeronavelor este suspendată. Mentionăm că, toate activităţile de întreţinere au fost efectuate conform cerinţelor producătorului aeronavelor, însă din cauza faptului că ROMAERO nu are personal suficient la departamentul de calitate (care să verifice modul în care a fost făcută întreţinerea), AACR a luat măsura suspendării certificatului care permitea efectuarea unor astfel de lucrări”, anunţa, în 15 octombrie, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sistemul de pensii din România, modificat din această lună. Ce se întâmplă cu toate contribuțiile
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
A fost anunțată cauza morții lui DJ Lalla. Care sunt ipotezele anchetatorilor
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cu câte sticle a venit un tânăr la centrele de reciclare. Primește 50 de bani...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca...
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Unde a fost prinsă Eva, fata soților Andra și Cătălin Măruță. Imaginile cu micuța dansatoare...
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
Vestea nopții despre ION ILIESCU! Adevărul uitat de toți despre fostul președinte al României
NATO, în război cu Rusia. Plan pregătit de 14 ani
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...