Româncă ÎNȘELATĂ și șantajată de un „francez” a cărui fiică ar fi fost „răpită” în Burkina Faso. Femeia nu a fost singura victimă

Româncă ÎNȘELATĂ și șantajată de un „francez” a cărui fiică ar fi fost „răpită” în Burkina Faso. Femeia nu a fost singura victimă
Sursă FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 15/08/2023, 17:43
Actualizat: 15/08/2023, 17:55

Judecătoria Târgoviște a emis o primă sentință într-un dosar de șantaj în care a fost trimis în judecată un bărbat (din orașul dâmbovițean), care se dădea drept cetățean francez, pe rețelele de socializare. El este acuzat că a șantajat cinci femei, după ce le-a „cucerit” pe internet.

Ancheta a început după o plângere a unei femei care a reclamat la Poliție că, „începând cu luna mai 2019, a fost înșelată de către o persoană (cetățean francez), care a determinat-o să-i trimită suma de 45.000 euro în mai multe rânduri, sub pretextul că fiica sa a fost răpită în Burkina Faso”.

„După ce a fost înşelată de persoana care utiliza contul Georges Pechou, pentru a-și recupera banii, aceasta a apelat la un bărbat, pentru a împrumuta suma de 15.000 de euro, bani pe care urma să-i depună prin transfer bancar cetățeanului francez”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Pentru a câștiga încrederea bărbatului, cunoscut pe Facebook, femeia „a fost de acord să întrețină relații sexuale liber consimțite cu el, trimițându-i totodată și o copie a buletinului pentru a încheia un contract referitor la banii pe care urma să-i primească împrumut”.

Dra, pentru că a refuzat să mai întrețină relații sexuale cu el, fiind în posesia unor imagini compromițătoare, bărbatul a început să o șantajeze pe femeie, amenințând că le trimite pozele fiicei și soțului său, lucru pe care l-a și făcut.

Ulterior, femeia șantajată a depus plângere la Poliție, pentru că a ajuns să trăiască „într-un stres continuu”, iar în urma anchetei, polițiștii au descoperit că alte patru femei au fost șantajate de același bărbat, dar acestea nu au depus nicio plângere.

Una dintre femei a declarat doar că, în anul 2010, a intrat într-o relație cu bărbatul, iar la un moment dat, sub amenințarea că relația extraconjugală a femeii îi va fi dezvăluită soțului, femeia i-a scris un bilet de dragoste. Iar acesta a fost folosit pentru a fi amenințată că îi va spune soțului.

„Pentru a nu se întâmpla acest lucru, să îşi distrugă familia, a cedat presiunilor acestuia și, în acest mod, sub amenințarea că îi va spune soțului său și familiei despre scrisoare, biletul dat și că întreținuse raporturi sexuale, s-a mai întâlnit cu el, la diferite intervale de timp, până în anul 2021. Nu se întâlneau foarte des, circa de 2 ori pe an, și atunci pentru faptul că o amenința că îi va spune soțului său”, se mai arată în rechizitoriu.

În urma procesului de la Judecătoria Târgoviște, șantajistul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare și obligat să îi achite femeii care a depus plângerea daune morale de 50.000 de lei, sentința nefiind definitivă.

„Se constată ușurința cu care inculpatul acţiona, fără să se temă de consecințe juridice și fără să ia în considerare consecințele uneori dramatice care se răsfrâng asupra victimelor acestui gen de infracțiuni. Se reține numărul mare de persoane vătămate (aspect din care rezultă perseverenţa infracţională) şi numărul mare de acte materiale pe care inculpatul le săvârşea în timp, rezultând un tipar comportamental al inculpatului”, se arată în sentința Judecătoriei Târgoviște, potrivit Adevărul.

Judecătorul a mai arătat că, „din cuprinsul mesajelor text existente la dosarul cauzei, se remarcă limbajul agresiv folosit de inculpat şi exercitarea de presiuni psihice repetate asupra persoanelor vătămate”.

„Observând conversaţiile purtate cu persoanele vătămate, instanţa constată că acestea conţin din abundenţă ameninţări şi cuvinte vulgare, triviale, chiar umilitoare pentru persoanele vătămate, iar modalitatea de exprimare a inculpatului are aptitudinea de a insufla o stare de temere serioasă, de a înfrânge libertatea de voinţă a persoanei căreia i se adresează. Nu se poate reține vreun motiv care să justifice acţiunile de intimidare şi ameninţare a persoanelor vătămate”, a mai arătat judecătorul, potrivit căruia „acţiunile inculpatului erau realizate în baza unui plan, după ce acesta reuşea să câştige increderea persoanelor vătămate şi să intre în posesia unor fotografii, înregistrări sau informaţii compromiţătoarea pentru acestea”.

Sursă FOTO – caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji