Româncă ÎNȘELATĂ și șantajată de un „francez” a cărui fiică ar fi fost „răpită” în Burkina Faso. Femeia nu a fost singura victimă

Româncă ÎNȘELATĂ și șantajată de un „francez” a cărui fiică ar fi fost „răpită” în Burkina Faso. Femeia nu a fost singura victimă
Sursă FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 15/08/2023, 17:43
Actualizat: 15/08/2023, 17:55

Judecătoria Târgoviște a emis o primă sentință într-un dosar de șantaj în care a fost trimis în judecată un bărbat (din orașul dâmbovițean), care se dădea drept cetățean francez, pe rețelele de socializare. El este acuzat că a șantajat cinci femei, după ce le-a „cucerit” pe internet.

Ancheta a început după o plângere a unei femei care a reclamat la Poliție că, „începând cu luna mai 2019, a fost înșelată de către o persoană (cetățean francez), care a determinat-o să-i trimită suma de 45.000 euro în mai multe rânduri, sub pretextul că fiica sa a fost răpită în Burkina Faso”.

„După ce a fost înşelată de persoana care utiliza contul Georges Pechou, pentru a-și recupera banii, aceasta a apelat la un bărbat, pentru a împrumuta suma de 15.000 de euro, bani pe care urma să-i depună prin transfer bancar cetățeanului francez”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Pentru a câștiga încrederea bărbatului, cunoscut pe Facebook, femeia „a fost de acord să întrețină relații sexuale liber consimțite cu el, trimițându-i totodată și o copie a buletinului pentru a încheia un contract referitor la banii pe care urma să-i primească împrumut”.

Dra, pentru că a refuzat să mai întrețină relații sexuale cu el, fiind în posesia unor imagini compromițătoare, bărbatul a început să o șantajeze pe femeie, amenințând că le trimite pozele fiicei și soțului său, lucru pe care l-a și făcut.

Ulterior, femeia șantajată a depus plângere la Poliție, pentru că a ajuns să trăiască „într-un stres continuu”, iar în urma anchetei, polițiștii au descoperit că alte patru femei au fost șantajate de același bărbat, dar acestea nu au depus nicio plângere.

Una dintre femei a declarat doar că, în anul 2010, a intrat într-o relație cu bărbatul, iar la un moment dat, sub amenințarea că relația extraconjugală a femeii îi va fi dezvăluită soțului, femeia i-a scris un bilet de dragoste. Iar acesta a fost folosit pentru a fi amenințată că îi va spune soțului.

„Pentru a nu se întâmpla acest lucru, să îşi distrugă familia, a cedat presiunilor acestuia și, în acest mod, sub amenințarea că îi va spune soțului său și familiei despre scrisoare, biletul dat și că întreținuse raporturi sexuale, s-a mai întâlnit cu el, la diferite intervale de timp, până în anul 2021. Nu se întâlneau foarte des, circa de 2 ori pe an, și atunci pentru faptul că o amenința că îi va spune soțului său”, se mai arată în rechizitoriu.

În urma procesului de la Judecătoria Târgoviște, șantajistul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare și obligat să îi achite femeii care a depus plângerea daune morale de 50.000 de lei, sentința nefiind definitivă.

„Se constată ușurința cu care inculpatul acţiona, fără să se temă de consecințe juridice și fără să ia în considerare consecințele uneori dramatice care se răsfrâng asupra victimelor acestui gen de infracțiuni. Se reține numărul mare de persoane vătămate (aspect din care rezultă perseverenţa infracţională) şi numărul mare de acte materiale pe care inculpatul le săvârşea în timp, rezultând un tipar comportamental al inculpatului”, se arată în sentința Judecătoriei Târgoviște, potrivit Adevărul.

Judecătorul a mai arătat că, „din cuprinsul mesajelor text existente la dosarul cauzei, se remarcă limbajul agresiv folosit de inculpat şi exercitarea de presiuni psihice repetate asupra persoanelor vătămate”.

„Observând conversaţiile purtate cu persoanele vătămate, instanţa constată că acestea conţin din abundenţă ameninţări şi cuvinte vulgare, triviale, chiar umilitoare pentru persoanele vătămate, iar modalitatea de exprimare a inculpatului are aptitudinea de a insufla o stare de temere serioasă, de a înfrânge libertatea de voinţă a persoanei căreia i se adresează. Nu se poate reține vreun motiv care să justifice acţiunile de intimidare şi ameninţare a persoanelor vătămate”, a mai arătat judecătorul, potrivit căruia „acţiunile inculpatului erau realizate în baza unui plan, după ce acesta reuşea să câştige increderea persoanelor vătămate şi să intre în posesia unor fotografii, înregistrări sau informaţii compromiţătoarea pentru acestea”.

Sursă FOTO – caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Femeia care și-a rupt pașaportul și a ales închisoarea din Belarus în locul exilului este...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici alcool nu...
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente