România și Republica Moldova au lansat Proiectul CONCEPTION: ”Un efort comun pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere”

România și Republica Moldova au lansat Proiectul CONCEPTION: ”Un efort comun pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere”
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 27/11/2020, 17:28
Actualizat: 27/11/2020, 17:45

Inspectoratul de Poliție al Județului Iași a organizat o conferință de presă online în care a fost anunțată demararea unui proiect ”România-Republica Moldova”, cu scopul întăririi siguranței la frontiere, dar nu numai atât.

 Proiectul ”CONCEPTION” este finanţat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), fiind implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, ”în calitate de beneficiar lider, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova”.

Obiectivul general al proiectului ”CONCEPTION” – ”Întărirea cooperării transfrontaliere prin dezvoltarea unui concept comun de investigare complexă a locului faptei” – vizează îmbunătăţirea capacităţii şi eficienţei poliţiei din România și Republica Moldova în ceea ce priveşte investigarea de la locul faptei şi ”managementul gestiunii urmelor infracţiunilor”.

Gîtlan Costel, șef IJP Iași: ”O creştere semnificative a securităţii frontierei de est a Uniunii Europene”

Conferința de presă online a fost deschisă de șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, comisar-şef de poliţie Gîtlan Costel, acesta subliniind – în primul rând – importanţa parteneriatului dintre Republica Moldova şi România pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere, ”în efortul comun de sporire a climatului de siguranţă în regiune”.

Partenerul beneficiar al proiectului, Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, a fost reprezentat la eveniment de şeful Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare, comisar-şef Bodrug Nicolae, de membrii echipei de implementare a proiectului, precum şi de alţi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei.

Până la finalul perioadei de implementare – 07 martie 2022 -, proiectul îşi propune să contribuie la o creştere semnificative a securităţii frontierei de est a Uniunii Europene.

”Valoarea totală a proiectului ”CONCEPTION” este de 330.000 Euro (1.608.783 Lei), partenerii proiectului beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 90% din partea Uniunii Europene”, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Iași într-un comunicat de presă.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult