România va avea internet de mare viteză. Sebastian Burduja: ”Până la final de 2025, prin PNRR de peste 150 mil. euro, toată țara va fi conectată”

România va avea internet de mare viteză. Sebastian Burduja: ”Până la final de 2025, prin PNRR de peste 150 mil. euro, toată țara va fi conectată”
Sebastian Burduja
Publicat: 24/04/2023, 13:43
Actualizat: 24/04/2023, 13:44

Ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se implică în dezvoltarea infrastructurii și ridicarea standardelor conexiunii la internet din România. 

În județul Bihor a fost finalizat în prezența ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, și a Președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, un proiect prin care 4500 de gospodarii din județ vor avea acces la internet, cu finanțare prin Programul Operațional Competitivitate.

”Ne bucurăm că iată România se modernizează și că reușim să asigurăm accesul în bandă largă cât mai multor români, inclusiv din comunități mai mici, din comunități rurale pentru că este foarte important ca oamenii să aibă accesul la informație, deci la putere și să poată să contribuie la dezvoltarea țării având acces la internet, la această infrastructură. Până la final de 2025, prin fonduri structurale și PNRR de peste 150 de milioane de euro, asigurate de ministerul nostru, practic toată România va fi conectată. Astfel, românii vor avea acces la dezvoltare și la servicii publice digitale. Mulțumesc tuturor celor care construiesc România Viitorului!”, a declarat Sebastian Burduja.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2a – Extinderea conexiunii în bandă largă și desfășurarea rețelelor de mare viteză și sprijinirea adoptării noilor tehnologii și rețele pentru economia digital, Obiectiv Specific OS 2.1 – Extinderea și dezvoltarea infrastructurii de comunicații în bandă largă de mare viteză, Acţiunea 2.1.1 – Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet.

Valoarea totală a proiectului este de 11,533,627.35 lei, din care 7,450,093.93 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene, 1,314,722.45 lei contribuția de la bugetul de stat și 2,768,810.97 lei contribuția beneficiarului proiectului.

Locuitorii din 11 localități, respectiv 4500 de gospodării din județul Bihor vor beneficia de semnal de internet prin implementarea acestui proiect. Valoarea întregului apel de proiecte este de 65 de milioane de euro și vizează asigurarea accesului la internet a aproximativ 744 de localități din zone albe de internet, potrivit Economica.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete