Românii vaccinați pot intra în Ungaria fără test COVID și fără carantină

Românii vaccinați pot intra în Ungaria fără test COVID și fără carantină
Publicat: 26/05/2021, 13:28

Autorităţile din Ungaria au revizuit condiţiile de intrare în această țară, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, românii care au certificat de vaccinare, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, pot intra în Ungaria fără să fie nevoiți să stea în carantină şi fără test anti-COVID.

Românii care au un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autorităţile din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptaţi de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Documentul trebuie redactat în limba română şi în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

Celelalte condiţii de intrare în Ungaria rămân în vigoare

Toate celelalte condiţii de intrare în Ungaria rămân în vigoare, informează MAE. Acestea pot fi consultate AICI.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet:

www.mae.rohttp://budapesta.mae.ro/ şi reaminteşte că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12.