Ronaldo a murit la 4 ani, într-un spital din Marea Britanie. Băiețelul român nu a fost considerat o urgență medicală

Ronaldo a murit la 4 ani, într-un spital din Marea Britanie. Băiețelul român nu a fost considerat o urgență medicală
Foto: Pixabay.com - ilustrativă
Publicat: 17/03/2022, 15:11
Actualizat: 17/03/2022, 15:11

Un băiețel român de 4 ani a murit într-un spital din Marea Britanie, la scurt timp după ce părinții lui l-au dus la Urgențe, fiind îngrijorați de temperatura ridicată pe care micuțul o avea.

Medicii au considerat că starea de sănătate a micuțului nu reprezintă o urgență medicală. La câteva ore, băiatul a decedat.

La nivelul spitalului a fost declanșată o anchetă, scrie observatornews.ro, citând presa britanică.

Ronaldo Iosif a fost transportat de urgență la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, când părinții săi au devenit îngrijorați de temperatura ridicată.

Tatăl lui Ronaldo a spus că micuțul a fost examinat conform procedurii de rutină „triaj” de către o asistentă, care nu a găsit nimic care să indice gravitatea stării de sănătate a acestuia și i s-a acordat „cel mai scăzut nivel de prioritate” pentru a fi consultat de un medic.

Medic legist: Spitalul nu este vinovat de moartea copilului

Familia îndurerată a susținut că a fost sfătuită „să părăsească” spitalul, dar reprezentanții unității medicale au spus că nu vor recomanda acest lucru și familiei i s-a transmis să aștepte până când se eliberează un medic (undeva la trei ore).

Tatăl lui Ronaldo, David, în vârstă de 30 de ani, a decis însă să plece, în cele din urmă. Părinții l-au adus pe micuț a doua zi la spital, dis de dimineață, după ce starea lui s-a agravat peste noapte.

Ronaldo a ajuns pe mâinile unei echipe de resuscitare, dar, în ciuda eforturilor salvatorilor, inima micuțului a încetat să mai bată.

O autopsie a indicat cauza decesului ca sepsis cauzat de o infecție meningococică. Un medic legist a decis că spitalul nu a fost responsabil pentru decesul băiatului de 4 ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase