Rudele unui candidat la Primăria Găneasa, implicate într-un scandal electoral cu împușcături. Politicianul este suspectat, la rândul său, de o crimă îngrozitoare

Publicat: 14/06/2021, 19:16
Actualizat: 18/06/2021, 14:33

Polițiștii ilfoveni au intrat în alertă, luni după-amiază, după ce fratele unui candidat la Primăria Găneasa ar fi tras cu pistolul, în urma unui conflict pe care l-ar fi avut în timp ce făcea campanie electorală din poartă în poartă, cu o femeie care susține un alt candidat.

Însoțit de fiul său, acesta ar fi atacat victima cu pietre și ar fi tras cu arma. Candidatul promovat de cei doi agresori este Alexandru Poenaru, zis Șerparu, un lider interlop acuzat că, în anul 2000, ar fi participat la asasinarea unui om de afaceri chinez care avea o tarabă în Complexul Europa din București.

Incidentul a avut loc în jurul orei 13.00, când Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat că, în satul Cozieni, din comuna Găneasa, o persoană aruncă spre o curte cu cărămizi și trage cu pistolul.

La fața locului au ajuns echipe de polițiști ai orașului Voluntari și din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Ilfov, care au stabilit că agresorii, în vârstă de 48 și 21 de ani, ar fi aruncat cu pietre în direcția victimei, în timp ce aceasta se afla pe stradă, iar unul dintre ei ar fi tras, în sus, trei focuri de armă, cu un pistol.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că este vorba despre Cristian Constantin și fiul său, Cezar, doi indivizi asociați lumii interlope, cunoscuți ca persoane deosebit de violente. Aceștia, spun polițiștii, au fost ridicați și duși pentru audieri la sediul Poliției Voluntari.

Ulterior,  dosarul a fost preluat de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov, care au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Deși polițiștii au propus procurorilor să-i ducă pe scandalagii la instanță, cu propunere de arestare preventivă, procurorul de caz ar fi refuzat și ar fi decis ca fratele și nepotul primarului să fie cercetați, în continuare, sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Buftea.

Agresorii, filmați în timp ce înjunghie un bărbat

De-a lungul timpului, aceștia au ieșit în evidență în special pentru bătăile de stradă în care s-au implicat. Unul dintre aceste scandaluri sângeroase a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui local. Imaginile au surprins scene de o violență uimitoare, mai ales că unul dintre adversari a fost înjunghiat, cu sânge rece, de mai multe ori.

Căzut la pământ, acesta a fost înțepat cu briceagul, în spate, de tânărul Cezar. Bărbatul rănit pare să nu realizeze ce i s-a întâmplat, din cauza adrenalinei, care funcționează ca un anestezic, și continuă scandalul, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, cu toate că sângerează abundent. Sursele citate au precizat că cei doi sunt fratele și respectiv nepotul candidatului la Primăria Găneasa, Alexandru Poenaru, zis Șerparu.

Alexandru Poenaru, acuzat că a asasinat, pentru bani, un afacerist chinez

La rândul său, Șerparu este acuzat de anchetatori că, în anul 2000, ar fi participat la asasinarea cetățeanului chinez Wang Li Jang. La vremea respectivă, actualul politician era agent de securitate în Complexul Europa. Din această poziție, alături de alte persoane, se ocupa și de colectarea taxelor de protecție de la comercianții asiatici. Se presupune că Wang ar fi refuzat să plătească, motiv pentru care a fost bătut cu sălbăticie, până la moarte. După ce l-au lăsat fără suflare, agresorii i-ar fi luat și aproximativ 60.000 de dolari.

Dosarul a figurat cu autor necunoscut până în 2013, când, în urma unui denunț, Alexandru Poenaru a fost ridicat de ofițerii Serviciului Omoruri. Totuși, lipsa probelor, anchetatorii i-au permis acestuia să rămână în libertate și ulterior a intrat în politică. Bărbatul a devenit consilier local și sfătuitorul personal al primarului Tudor Marin Mitel. În această primăvară, edilul s-a infectat, însă, cu noul coronavirus și a murit.

În consecință, la Găneasa au loc pe 27 iunie alegeri locale parțiale, iar Poenaru a ales să-și depună candidatura. Principalii agenți de campanie au fost fratele și nepotul său, care, spun sursele citate, ar fi început să amenințe electoratul, pentru a-i constrânge pe oameni să-l voteze pe liderul clanului Șerparu.

În acest context ar fi avut loc și scandalul de luni, când în timp ce mergeau din poartă în poartă, în statul Cozieni, cei doi i-au reproșat unei femei că are expus, în curte, un banner electoral al unui contracandidat.

După o serie de discuții în contradictoriu, cei doi ar fi aruncat cu pietre către femeie, iar fratele lui Poenaru a scos pistolul și a tras mai multe focuri de armă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers