Rusia atacă încontinuu Ucraina, dar Putin i-a spus lui Macron că Moscova este în continuare deschisă la dialog

Rusia atacă încontinuu Ucraina, dar Putin i-a spus lui Macron că Moscova este în continuare deschisă la dialog
Vladimir Putin (d) și Emmanuel Macron / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 03/05/2022, 18:39

Președintele francez Emmanuel Macron a avut o convorbire cu omologul său rus Vladimir Putin care a durat peste două ore, a anunțat marți Palatul Elysee. Putin i-a transmis liderului francez că Moscova este în continuare „deschisă” la dialog, deși negocierile de pace nu au avut absolut niciun rezultat, ba chiar atrocitățile în Ucraina s-au intensificat.

Potrivit Kremlinului, Putin i-a vorbit lui Macron despre progresul „operațiunii speciale de protejare a Donbasului” și despre evacuarea civililor „reținuți de naționaliști” de la uzina Azovstal din Mariupol, folosind termeni pentru a justifica invazia sa în Ucraina.

Putin a subliniat că, în pofida „nepregătirii” autorităților de la Kiev, Moscova este în continuare deschisă la dialog.Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în repetate rânduri că dorește să discute direct cu Putin, însă liderul de la Kremlin a evitat această întâlnire, potrivit CNN.

Potrivit comunicatului Kremlinului, Macron a ridicat problema asigurării securității alimentare globale. În replică, Putin a spus că situația este complicată de sancțiunile impuse de țările occidentale.

Uniunea Europeană înclină spre interzicerea importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului, au declarat doi diplomați UE, după discuțiile dintre Comisia Europeană și statele membre ale UE.

Germania, unul dintre cei mai mari cumpărători de petrol rusesc, pare să fie dispusă să accepte termenul limită de la sfârșitul anului 2022, au spus diplomații, dar țări precum Austria, Ungaria, Italia și Slovacia au avut rezerve.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase