Rusia: Polonia, următoarea la rând pentru „denazificare”

Rusia: Polonia, următoarea la rând pentru „denazificare”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/05/2022, 00:36

Federația Rusă a cerut ca Polonia să fie pusă pe primul loc la rând pentru „denazificare”, după Ucraina. Declarația unui oficial rus din Duma de Stat vine ca o reacție la declarațiile recente ale premierului Mateusz Morawiecki despre ideologia „lumii ruse”.

Oleg Morozov, președintele Comitetului de control al Dumei de Stat, a cerut acțiuni agresive împotriva Poloniei pe canalul său personal Telegram.

„Prin declarațiile sale despre Rusia ca „tumoare canceroasă” și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”, a scris oficialul, potrivit foxnews.com

Comentariul lui Morozov este o reacție la un articol recent al premierului polonez Mateusz Morawiecki. El a comparat ideologia „lumii ruse” cu comunismul și nazismul, potrivit telegraph.co.uk.

Oficialul a numit Rusia „tumoare canceroasă”, iar pe Putin – „mai periculos decât Hitler și Stalin”.

Propunerea de „denazificare” a Poloniei în maniera Ucrainei este o propunere de a declanșa un război la scară largă împotriva unei țări membre NATO.

Și conform celui de-al cincilea amendament, un atac asupra unui membru al Alianței este privit ca un atac asupra întregii organizații.