A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina nu mai are loc miercuri seara. Când este noul termen stabilit de cele două părți

A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina nu mai are loc miercuri seara. Când este noul termen stabilit de cele două părți
FOTO - Profimedia
Publicat: 02/03/2022, 20:00
Actualizat: 02/03/2022, 20:00

Negocierile dintre Ucraina și Rusia se vor relua joi, în Belarus, au confirmat miercuri cele două părți. Potrivit negocietorului rus Vladimir Medinski, la aceste noi tratative se va discuta o încetare a focului, după ce prima rundă de negocieri desfășurată luni s-a încheiat fără niciun rezultat concret.

Delegaţia ucraineană este aşteptată, joi, în Belarus pentru noi negocieri ruso-ucrainene, a anunțat miercuri Medinski.

„Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă”, a declarat acesta, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Președinția de la Kiev a confirmat că delegația Ucrainei se îndrepată către locul negocierilor și, potrivit negociatorului rus, cele două părţi au ales „împreună” pentru tratative un loc din Belarus situat „nu departe de frontiera cu Polonia”.

Armata rusă va securiza un coridor pentru delegaţia rusă, a mai spus Vladimir Medinski, potrivit agenţiei TASS, citată de Reuters.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN anunţase că Ucraina a acceptat să poarte noi negocieri cu Rusia miercuri seară, menţionând o declaraţia a şefului delegaţiei ucrainene, parlamentarul David Arakamia.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult