VIDEO | Rușii au bombardat cu fosfor Insula Șerpilor, lansând proiectile dintr-un avion Su-30. Atacul aerian a fost filmat

Publicat: 01/07/2022, 22:53
Actualizat: 01/07/2022, 22:57

Un avion rusesc Su-30 a bombardat, vineri seară, Insula Șerpilor, potrivit agenției ucrainene Unian, care-l citează pe comandantul armatei Ucrainei, Valeri Zalujni.

Din imaginile suprinse probabil de o dronă se vede silueta unui avion care survolează insula și lansează proiectile, două dintre acestea lovind insula, iar al alte două cad în mare.

„Conducerea armatei Federației Ruse nu ține cont nici de propriile declarații referitoare la «gestul de bunăvoință». Toți cei care vorbesc despre negocierile și înțelegerile cu Rusia trebuie să știe aceste lucruri. Singurul lucru în care dușmanul este consecvent – «precizia» loviturilor”, a comentat Valeri Zalujni imaginile publicate, în care se vede avionul care lansează bombe asupra insulei.

Potrivit acestuia, citat de Digi 24, proiectilele lansate de ruși sunt bombe cu fosfor, arme incendiare a căror utilizare este interzisă împotriva civililor, dar nu şi împotriva ţintelor militare, în virtutea unei Convenţii semnate în 1980 la Geneva.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult