Rușii fug de „mobilizarea parțială” a lui Putin: Cozi de zeci de kilometri la graniță și blocaje în trafic

Rușii fug de „mobilizarea parțială” a lui Putin: Cozi de zeci de kilometri la graniță și blocaje în trafic
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 24/09/2022, 23:03

„Mobilizarea parțială” a cetățenilor de către Vladimir Putin pentru războiul său din Ucraina a pus deja în mișcare schimbări radicale pentru mulți ruși, potrivit CNN. Anunțul lui Putin a declanșat o isterie printre ruși, discuțiile pe rețelele de socializare pe platforme precum Telegram explodând. Coloane lungi de maşini s-au format la punctele de trecere a frontierei terestre a Rusiei în mai multe țări, potrivit imaginilor video.

Liderul de la Kremlin a declarat miercuri că vor fi recrutați 300.000 de rezerviști, deoarece Moscova încearcă să reînnoiască forțele ruse epuizate, după o contraofensivă de succes a Kievului din această lună. Mișcarea urmează să schimbe sfera invaziei Rusiei de la o ofensivă în care au luptat în mare parte voluntari la una care implică o parte mai mare a populației sale.

Într-un video, postat de publicația kazahă Tengri News, o persoană poate fi auzită spunând că vehiculul său a fost „oprit de 10 ore” în regiunea Saratov din Rusia, în timp ce încerca să se îndrepte spre Kazahstan.

„Mașini fără sfârșit. Toată lumea aleargă. Toată lumea fuge din Rusia”, se aude spunând persoana din videoclip. CNN precizează că nu poate verifica în mod independent videoclipurile.

Pentru mulți dintre cei care pleacă, motivul este același: să evite să fie implicați în atacul brutal al lui Putin asupra Ucrainei vecine. Dar circumstanțele din jurul deciziilor lor – și dificultățile de a părăsi casa – sunt profund personale pentru fiecare, scrie CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase