Se închide Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand se victimizează DIN NOU. Liderul PNL – S1: „Minte cetățenii, creează panică din motive electorale”

Se închide Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand se victimizează DIN NOU. Liderul PNL - S1: „Minte cetățenii, creează panică din motive electorale”
Publicat: 07/03/2024, 13:28
Actualizat: 07/03/2024, 15:11

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, se victimizează, încă o dată, și a anunțat pe pagina sa de Facebook că PNL și PSD ar fi „complotat” pentru a-i pune pune piedici în activitatea administrativă pe care o desfășoară.

Armand i-a acuzat pe liberali și pe social-democrați că au luat bani de la „funcționarea primăriei” și i-au redirecționat către Catedrala Mântuirii Neamului.

Anunțul „apocaliptic” al lui Clotilde Armand vine și în contextul în care Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sancționat cu o amendă de 159.000 lei „Operatorul Sectorul 1”, întrucât „întrucât nu a dus la îndeplinire măsura de remediere dispusă prin procesul-verbal de constatare/sancționare emis la data de 14.12.2023”. Anterior, ANSPDCP dăduse un avertisment și o amendă de 10.000 lei pentru neregulile constatate. (mai multe detalii AICI)

  • ANSPDCP a demarat o investigație la Sectorul 1 al Municipiului București ca urmare a unor sesizări referitoare la o posibilă încălcare a prevederilor legale cu privire la prelucrarea datelor de către acest operator, prin intermediul unei platforme on-line utilizată pentru colectarea datelor cu caracter personal.
  • Concret, este vorba despre deja „celebra” platformă „Tichete anticriză”, Clotilde Armand fiind acuzată că a implementat o mită electorală mascată de 1.000 de lei și că a colectat date cu caracter personal fără a avea autorizație pentru o astfel de operațiune.

”Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public.  De astăzi nu vom mai avea internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria. (…) Voi deschide un birou al registraturii în fața sediului PSD din Kiseleff și unul în fața sediului PNL din Modrogan”, a anunțat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

PSD: „Doamna primar se cam încurcă în minciuni”

PSD-Sector 1 a transmis un mesaj în care consideră că priamrului Sectorului 1 nu face altceva decât să se încurce în „minciuni” și se contrazice în decurs de doar câteva ore.

„Doamna primar se cam încurcă în minciuni: dimineața zice una, la prânz alta. Ca să vă dați seama cât de mult îi respectă dumneaei pe ceățenii Sectorului 1”, au transmis reprezentanții social-democraților în urma anunțului făcut de Clotilde Armand.

Astfel, banii pentru Catedrala Mântuirii nu au fost luați de la „funcționare”, ci din bugetul deja aprobat de 20 milioane lei, care a rămas neschimbat.

Liderul PNL Sector 1: ”Clotilde Armand nu poate oferi decât minciuni și scandal”

George Cristian Tuță, liderul PNL Sector 1, a transmis că acuzațiile lui Clotilde Armand sunt nefondate. Acesta a transmis, în mediul online, că primarul Sectorului 1 „minte și creează deliberat panică”, substratul fiind unul electoral.

Liderul PNL Sector 1 a demontat șrespectivele acuzații și a specificat că „PNL nu blochează nimic”.

Își minte cetățenii și creează panică deliberat din motive electorale. Din cele 4 milioane de lei bugetate pentru bunuri și servicii, a cheltuit doar 1,8 milioane până acum, deci nu are cum să rămână fără bani.

O somez public pe Clotilde Armand să meargă în ședința Consiliului Local de la ora 10.00 și să prezinte documentele care arată veniturile și cheltuielile primăriei până în acest moment: cetățenii vor vedea astfel minciuna și incompetența!

Dau asigurări că, de când am preluat conducerea filialei Sectorului 1, consilierii PNL nu blochează nimic. Tot ce facem este să cerem competență și transparență. Doamna Clotilde Armand nu poate oferi decât minciuni și scandal, iar singurii care pierd sunt cetățenii”, a scris George Cristian Tuță pe Facebook.

„Primărița Armand blochează voit funcționarea Primăriei în timp ce școlile sunt lăsate fără pază”

În extrasul de cont al Primăriei Sectorului 1 – mai precizează George Tuță, alături de care semnează și Ramona Porumb, liderul de grup al consilierilor locali PNL Sector 1 – „figurează 4 milioane de lei pentru bunuri și servicii pe acest an, iar plățile efectuate până la 29 februarie (adică facturi plătite efectiv) erau de 1,857 milioane de lei. Cu toate acestea, primarul Clotilde Armand minte publicul și anunță că închide primăria și sistează serviciile publice”.

Primărița Armand blochează voit funcționarea Primăriei în timp ce școlile sunt lăsate fără pază, iar banii sunt risipiți pe amenzi plătite pentru incompetența echipei sale.

Consilierii locali ai PNL și PSD au convocat astăzi ședință de îndată pentru a obliga primarul să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea siguranței în școlile din sector și pentru a explica de ce primarul Clotilde Armand aruncă în spațiul public informații mincinoase și alarmante prin care susține că primăria va fi închisă din cauza tăierii fondurilor.

Culmea ipocriziei, tot dumneai scrie pe rețelele sociale că „este interzis în lege să oprești serviciul public”, deci mărturisește public faptul că încalcă legea. Ca atare, anunțăm public că am sesizat oficial instituția Prefectului Capitalei pentru această încălcare a legii.

De fapt, doamna Armand face scandal pentru a acoperi lucrurile extrem de grave care se întâmplă în sector sub conducerea sa. Din cauza incompetenței și nepăsării administrației Armand, copiii din școlile Sectorului 1 sunt puși zilnic în pericol prin lipsă de pază suficientă și lipsă de răspuns la solicitările și nevoile concrete. Deși consilierii locali, directorii de școli și părinții copiilor de la zeci de școli din sector au atras atenția în nenumărate rânduri că tăierea posturilor de pază afectează grav siguranța elevilor, Clotilde Armand a ignorat ani de zile aceste semnale. Ceea ce s-a întâmplat la Școala Titulescu este doar una dintre situațiile îngrozitoare pe care dezinteresul doamnei primar le-a produs.

Incompetența administrației Armand se vede la toate nivelurile. Recent, Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 159.000 de lei de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) întrucât a încălcat prevederile legale cu privire la prelucrarea datelor prin intermediul unei platforme on-line, utilizată pentru colectarea datelor cu caracter personal.

În timp ce pune viețile cetățenilor în pericol și plătește amenzi pentru incompetența sa și a echipei sale, doamna Clotilde Armand face circ pe rețelele sociale și amenință cu blocarea primăriei. Noi nu vom permite ca acești mincinoși să distrugă Sectorul 1. Facem curățenie în sector și ordine în primărie, iar din 9 iunie schimbăm administrația lui Clotilde Armand cu una serioasă, competentă și pusă pe treabă”, au mai avertizat George Tuță și Ramona Porumb.

Viceprimarul Sectorului 1: „Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 4 martie 2024 a fost introdusă propunerea doamnei primar de modificare a bugetului instituţiei”

Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei – a explicat motivele pentru care liberalii au susţinut mutarea cheltuielilor din capitolul „funcţionare” în capitolele care vizează „investiţii”.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 4 martie 2024 a fost introdusă propunerea doamnei primar de modificare a bugetului instituţiei aprobat în data de 12 februarie 2024.

Propunerea de Hotărâre de Consiliu Local are la bază un document care include categorii de investiţii ale Primăriei, conform documentului transmis de funcţionarii Primăriei Sectorului 1 către consilierii locali PNL, la solicitarea acestora, înainte de şedinţă, (…) şi suplimentarea unor sume pentru bunuri şi servicii necesare funcţionării primăriei.

Mai mult, din cele opt puncte din documentul care conţine dorinţele doamnei Armand cu privire la modificarea obiectivelor de investiţii, patru vizează solicitări de diminuare a bugetului aprobat deja pentru proiecte precum achiziţia de imobile pentru spaţii verzi sau locuri de joacă şi construcţia ansamblului educaţional din cartierul Greenfield”, a declarat Ramona Porumb, informațiile fiind transmise și printr-un comunicat al PNL.


Citește și:

EXCLUSIV | Clotilde Armand, nou „examen” în fața ANI. Trebuie să explice dispoziția privind mărirea propriului salariu cu 50% (DOCUMENTE)

EXCLUSIV | ISU, sesizat în legătură cu o „anomalie” PERICULOASĂ la primăria lui Nicușor Dan: „Conform legii, sediul PMB ar trebui închis!”

VIDEO | Scandalul bazinelor de înot din Sectorul 1. Clotilde Armand IROSEȘTE milioane de euro din banii statului: „Nu-mi dați mie lecții!”

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?