S-a prelungit perioada de depunere a dosarelor pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Care e noul termen anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu

S-a prelungit perioada de depunere a dosarelor pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Care e noul termen anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu
Sursa Foto - Caracter ilustrativ: Mediafax Foto
Publicat: 23/11/2022, 15:59
Actualizat: 23/11/2022, 16:02

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Astfel, solicitanții se pot înscrie până la data de 31 ianuarie 2023 în limita bugetului disponibil.

„Având în vedere că sunt încă fonduri disponibile care pot fi solicitate, am decis să extindem sesiunea de înscriere până la data de 31 ianuarie 2023”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Bugetele totale puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul cele două programe pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente programelor.

Noua sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a demarat pe data de 30 septembrie şi urma să se încheie pe 25 noiembrie.

În acest timp, persoanele fizice puteau să se înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM, scrie Adevărul.

Cele două programe urmăresc stimularea înnoirii parcului auto național și a programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic pentru solicitanții persoane fizice, persoane juridice și unități administrativ-teritoriale.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase