S-a schimbat LEGEA/Aleșilor și demnitarilor români le vor fi DECONTATE cheltuielile, cu locuința de serviciu, de instituția ANGAJATOARE

S-a schimbat LEGEA/Aleșilor și demnitarilor români le vor fi DECONTATE cheltuielile, cu locuința de serviciu, de instituția ANGAJATOARE
Publicat: 13/06/2024, 19:56
Actualizat: 13/06/2024, 19:59

Cheltuielile ocazionate cu chiria și întreținerea locuințelor de serviciu, pentru aleși și demnitari, va fi suportată de către instituția angajatoare, reiese din textul noii OUG adoptate de guvern, privind vilele de protocol ale RA-APPS. 

Guvernul a modificat legislația referitoare la decontarea cheltuielilor cu chiria și întreținerea vilelor de protocol destinate aleșilor și demnitarilor români. Prin noua OUG, se stipulează faptul că vicepreşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, miniştri şi asimilaţi ai acestora precum şi preşedintele Consiliului Legislativ şi Avocatul Poporului care solicită astfel de locuinţe îşi vor putea deconta chiria şi cheltuielile de întreţinere ori taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri de la instituţiile unde lucrează.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Mihai Constantin, a spus că „principala oportunitate pentru care a fost necesară această ordonanţă adoptată astăzi de către Guvern este fluidizarea raportului dintre Secretariatul General al Guvernului şi Regia Protocolului de Stat în vederea intrării acestui palat în care ne aflăm acum, Palatul Victoria, într-un proces de reabilitare care, din ce documente am văzut, va dura în jur de 3 ani de zile”.

Noua ordonanţă de urgenţă modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri mobile din domeniul public al statului, aflate în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 173/2020 privind reglementarea condiţiilor pentru atribuirea şi închirierea unor imobile, proprietate publică şi privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” şi a altor măsuri economicofinanciare.

Atribuirea se face doar dacă persoana respectivă nu deţine în proprietate exclusivă sau în coproprietate, în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, o altă locuinţă care să corespundă criteriilor aprobate prin hotărâre a Guvernului. Suportarea costurilor privind atribuirea locuinţelor de protocol revine în integralitate ministerelor şi instituţiilor publice în care îşi desfăşoară activitatea persoanele beneficiare. Prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, de la bugetul de stat, să se poată asigura şi cheltuielile pentru reparaţii şi investiţii la fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS.

Citește și:

V. Ponta analizează situația vilei RAPPS, în care ar urma să locuiască IOHANNIS: „Îl doare fix în cot de ce spune lumea. Băsescu făcuse la fel”

VIDEO Cum „i-a suflat” Ponta lui Băsescu vila de protocol mult visată: „Și-o pregătise ca să fie reședință de fost președinte. Când a aflat Băsescu, cred că a făcut o criză de nervi”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
Moartea influencerului Andrei Versace, tratată ca fiind suspectă. Ce variante iau în calcul polițiștii
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Barcelona ia o nouă măsură împotriva turismului excesiv. Va fi majorată taxa pentru pasagerii navelor...
Descoperire INCREDIBILĂ pe Lună, într-o peșteră adâncă de 100 de metri
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Revoluție în electronică: cercetătorii au anunțat o descoperire remarcabilă!