FOTO | Sală de fitness, distrusă de un incendiu. Focul ar fi pornit de la o saună

Publicat: 22/03/2022, 11:57
Actualizat: 22/03/2022, 11:58

O sală de fitness a fost distrusă de un incendiu violent, în Bârlad. Focul ar fi fost provocat de un scurtcircuit produs la o saună a centrului. 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o sala de fitness situată la etajul II al clădirii „Carbochim”, din zona Confecții Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în zona saunelor și a sălii de fitness, cu extindere spre acoperiș”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție,  încercând să protejeze bunurile din celelalte zone ale clădirii (birouri și arhivă).

„Intervenția a fost îngreunată de faptul că mare parte din compartimentări era realizată din materiale ușor combustibile. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat”, arată sursa citată.

Au fost salvate zona de birouri și arhivă, o saună, un salon de masaj, dar și aproape jumătate din aparatele din sala de fitness.

„Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn, o saună și circa 40% pereții de la etajul doi (suprafața distrusă și degradată depășind 300 metri pătrați)”, transmit pompierii.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la una dintre saune, potrivit sursei citate anterior.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase