Salvamarii din Egipt au fost avertizați de turiști cu privire la apariția unui rechin în golful unde au fost ucise turistele, dar răspunsul a fost șocant

Salvamarii din Egipt au fost avertizați de turiști cu privire la apariția unui rechin în golful unde au fost ucise turistele, dar răspunsul a fost șocant
Sursa foto: Monitorul de Suceava
Publicat: 04/07/2022, 17:36

Există dovezi asupra faptului că tragediile de la Hurghada (Egipt), unde o româncă și o austriacă au fost ucise de rechin, puteau fi evitate de salvamari, relatează presa internațională.

Conform Daily Mail, pe rețelele de socializare au apărut mărturii ale altor turiști prezenți la fața locului, care acuză indiferența salvamarilor din Hurghada.

„Oamenii vorbitori de limbă engleză care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac (n.r.: asupra austriecei) și i-au avertizat pe salvamari. Dar salvamarii au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată. Pentru a spune clar, totul este în stil egiptean…Nu există știință, nici un sistem adecvat”, au precizat sursele respective pentru publicația britanică.

Românca ucisă de rechin în stațiunea Hurghada de la Marea Roșie, într-o stațiune din Egipt, era suceveancă. Roxana Donisan, funcționară la Direcția de Finanțe, își cumpărase două sejururi pentru o vacanță mai lungă.

Femeia lipsea de două zile din hotelul de 5 stele din Egipt în care se cazase, au declarat surse din stațiunea de la Marea Roșie, semn că, cel mai probabil, ar fi fost ucisă de rechin înaintea austriecei care a murit într-un mod asemănător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase