EXCLUSIV | Sângerosul interlop Costeluș Litrașu, trimis în judecată după ce ar fi șantajat un important dezvoltator imobiliar de lângă București. „Bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii!”

EXCLUSIV | Sângerosul interlop Costeluș Litrașu, trimis în judecată după ce ar fi șantajat un important dezvoltator imobiliar de lângă București. „Bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii!”
Publicat: 21/01/2023, 08:00

Constantin Raiciu, unul dintre cei mai violenți interlopi ilfoveni, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, după ce ar fi șantajat un dezvoltator imobiliar important, pe care l-ar fi amenințat cu moartea. Cunoscut sub numele de Costeluș Litrașu, bărbatul se află în spatele unui lung șir de răfuieli sângeroase, între care și confruntarea din iulie 2020, din Chiajna, când doi rivali ai săi au ajuns, în stare gravă, la spital, după ce au fost prinși într-o ambuscadă organizată ziua în amiaza mare.

Numele lui Costeluș Litrașu a ajuns pentru prima dată în presă în iulie 2010, după ce, împreună cu mai multe persoane, ar fi bătut cu bestialitate un bărbat în vârstă de 35 de ani, care l-ar fi amenințat cu un cuțit pe tatăl său, omul de afaceri Ștefan Raiciu. Victima a fost bătută cu bâtele, până când a suferit mai multe fracturi. Pentru că intrase în comă, bărbatul a fost apoi aruncat în fața Spitalului Universitar din București.

Bărbatul bătut a scăpat cu viață, deși, spun anchetatorii, diagnosticul pus de medici se întindea pe mai multe pagini. Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, iar mai multe persoane au fost reținute. Costeluș Litrașu reușise, însă, să fugă și a fost căutat mai multe zile. Prins și încarcerat pentru tentativă de omor, a devenit, în detenție, unul dintre protejații lui Nuțu Cămătaru.

În august 2016, în timp ce se afla la Giurgiu, închis în regim de maximă siguranță, Litrașu a fost unul dintre liderii unei revolte a deținuților, alături de violatorul în serie Iulian Fentzel și alți doi condamnați. Toți patru au fost atunci bătuți crunt de angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor și de către mai mulți jandarmi, trimiși la Giurgiu să ajute la restabilirea ordinii, care și-au scos, mai întâi, ecusoanele de identificare.

După ispășirea pedepsei, Litrașu a devenit un apropiat al lui Petre Geamănu, de unde a migrat, mai departe, către o grupare din Sectorul 6. În acest context, a reintrat în atenția autorităților, după ce l-a bătut, la o petrecere, pe liderul interlop Aramis Duduianu, care venise însoțit de fratele său Anaser, ca să-l jefuiască pe interpretul de muzică de petrecere Florin Salam.

Aproximativ o lună mai târziu, Costeluș Litrașu a revenit în atenția publică după o răfuială sângeroasă care a avut loc la Chiajna, în plină zi.

La sfârșitul lunii iulie 2020, împreună cu aproximativ 30 de persoane, acesta l-a prins, într-o ambuscadă, pe principalul său rival din Chiajna, luptătorul Liviu Iordan, care, la momentul atacului, era însoțit de un prieten. Cei doi au fost blocați în trafic și bătuți cu sălbăticie. Pentru că ambii bărbați au fost la un pas de moarte, anchetatorii au deschis un dosar de tentativă de omor.

Și de data aceasta, Litrașu a reușit să fugă, însă, după câteva luni, a decis să se predea. Nu a stat, însă, mult după gratii, fiind eliberat din arest și trecut în control judiciar.

La sfârșitul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea l-au trimis în judecată pe Constantin Raiciu într-un nou dosar. Este vorba despre o presupusă faptă de șantaj, pe care ar fi comis-o în martie 2020, asupra unui important dezvoltator imobiliar din Chiajna, Florin Iancu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihai Neagu, un prieten al lui Costeluș Litrașu, administra o sală de fitness într-o clădire care îi aparține lui Iancu, situată pe strada Tineretului. Deoarece își dorea o chirie mai mică, Neagu l-a luat cu el pe prietenul său, pentru a putea să negocieze de pe o poziție de forță.

În acest sens, ar fi avut loc o discuție chiar în biroul lui Iancu, la care ar fi asistat inclusiv mai mulți angajați ai acestuia. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii ilfoveni, Litrașu i-ar fi cerut lui Iancu să reducă din chiria pentru sala de forță și să-i achite o sumă de bani, cu titlu de „amendă”. Acesta i-ar fi cerut, inițial, 7.000 de lei, apoi 4.000 de lei şi în final 2.000 de lei, spunându-i că în schimbul acestor sume „îl va ierta pentru deranjul creat lui şi prietenului său”.

Pentru a fi mai convingător, interlopul din Chiajna a scos un cuțit, cu toate că de față erau și unii dintre angajații dezvoltatorului imobiliar. Potrivit procurorilor, acesta i-ar fi strigat „te tai, bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii”.

Florin Iancu deține o treime din capitalul social al companiei de pe piața imobiliarelor Chiajna Residence, care a avut, la finalul lui 2021, un profit net de peste 112 milioane de lei, și este asociat unic și administrator, respectiv asociat și administrator în alte două companii cu sediul în Balotești, respectiv Dudu, din județul Ilfov, conform termene.ro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...