EXCLUSIV | Sângerosul interlop Costeluș Litrașu, trimis în judecată după ce ar fi șantajat un important dezvoltator imobiliar de lângă București. „Bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii!”

EXCLUSIV | Sângerosul interlop Costeluș Litrașu, trimis în judecată după ce ar fi șantajat un important dezvoltator imobiliar de lângă București. „Bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii!”
Publicat: 21/01/2023, 08:00

Constantin Raiciu, unul dintre cei mai violenți interlopi ilfoveni, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, după ce ar fi șantajat un dezvoltator imobiliar important, pe care l-ar fi amenințat cu moartea. Cunoscut sub numele de Costeluș Litrașu, bărbatul se află în spatele unui lung șir de răfuieli sângeroase, între care și confruntarea din iulie 2020, din Chiajna, când doi rivali ai săi au ajuns, în stare gravă, la spital, după ce au fost prinși într-o ambuscadă organizată ziua în amiaza mare.

Numele lui Costeluș Litrașu a ajuns pentru prima dată în presă în iulie 2010, după ce, împreună cu mai multe persoane, ar fi bătut cu bestialitate un bărbat în vârstă de 35 de ani, care l-ar fi amenințat cu un cuțit pe tatăl său, omul de afaceri Ștefan Raiciu. Victima a fost bătută cu bâtele, până când a suferit mai multe fracturi. Pentru că intrase în comă, bărbatul a fost apoi aruncat în fața Spitalului Universitar din București.

Bărbatul bătut a scăpat cu viață, deși, spun anchetatorii, diagnosticul pus de medici se întindea pe mai multe pagini. Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, iar mai multe persoane au fost reținute. Costeluș Litrașu reușise, însă, să fugă și a fost căutat mai multe zile. Prins și încarcerat pentru tentativă de omor, a devenit, în detenție, unul dintre protejații lui Nuțu Cămătaru.

În august 2016, în timp ce se afla la Giurgiu, închis în regim de maximă siguranță, Litrașu a fost unul dintre liderii unei revolte a deținuților, alături de violatorul în serie Iulian Fentzel și alți doi condamnați. Toți patru au fost atunci bătuți crunt de angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor și de către mai mulți jandarmi, trimiși la Giurgiu să ajute la restabilirea ordinii, care și-au scos, mai întâi, ecusoanele de identificare.

După ispășirea pedepsei, Litrașu a devenit un apropiat al lui Petre Geamănu, de unde a migrat, mai departe, către o grupare din Sectorul 6. În acest context, a reintrat în atenția autorităților, după ce l-a bătut, la o petrecere, pe liderul interlop Aramis Duduianu, care venise însoțit de fratele său Anaser, ca să-l jefuiască pe interpretul de muzică de petrecere Florin Salam.

Aproximativ o lună mai târziu, Costeluș Litrașu a revenit în atenția publică după o răfuială sângeroasă care a avut loc la Chiajna, în plină zi.

La sfârșitul lunii iulie 2020, împreună cu aproximativ 30 de persoane, acesta l-a prins, într-o ambuscadă, pe principalul său rival din Chiajna, luptătorul Liviu Iordan, care, la momentul atacului, era însoțit de un prieten. Cei doi au fost blocați în trafic și bătuți cu sălbăticie. Pentru că ambii bărbați au fost la un pas de moarte, anchetatorii au deschis un dosar de tentativă de omor.

Și de data aceasta, Litrașu a reușit să fugă, însă, după câteva luni, a decis să se predea. Nu a stat, însă, mult după gratii, fiind eliberat din arest și trecut în control judiciar.

La sfârșitul anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea l-au trimis în judecată pe Constantin Raiciu într-un nou dosar. Este vorba despre o presupusă faptă de șantaj, pe care ar fi comis-o în martie 2020, asupra unui important dezvoltator imobiliar din Chiajna, Florin Iancu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihai Neagu, un prieten al lui Costeluș Litrașu, administra o sală de fitness într-o clădire care îi aparține lui Iancu, situată pe strada Tineretului. Deoarece își dorea o chirie mai mică, Neagu l-a luat cu el pe prietenul său, pentru a putea să negocieze de pe o poziție de forță.

În acest sens, ar fi avut loc o discuție chiar în biroul lui Iancu, la care ar fi asistat inclusiv mai mulți angajați ai acestuia. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii ilfoveni, Litrașu i-ar fi cerut lui Iancu să reducă din chiria pentru sala de forță și să-i achite o sumă de bani, cu titlu de „amendă”. Acesta i-ar fi cerut, inițial, 7.000 de lei, apoi 4.000 de lei şi în final 2.000 de lei, spunându-i că în schimbul acestor sume „îl va ierta pentru deranjul creat lui şi prietenului său”.

Pentru a fi mai convingător, interlopul din Chiajna a scos un cuțit, cu toate că de față erau și unii dintre angajații dezvoltatorului imobiliar. Potrivit procurorilor, acesta i-ar fi strigat „te tai, bag cuţitul în tine dacă nu îmi dai banii”.

Florin Iancu deține o treime din capitalul social al companiei de pe piața imobiliarelor Chiajna Residence, care a avut, la finalul lui 2021, un profit net de peste 112 milioane de lei, și este asociat unic și administrator, respectiv asociat și administrator în alte două companii cu sediul în Balotești, respectiv Dudu, din județul Ilfov, conform termene.ro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×