Avertismentul unui meteorolog, despre căldura excesivă din această perioadă: „Săptămâna viitoare o să vorbim din nou de disconfort termic și caniculă”

Avertismentul unui meteorolog, despre căldura excesivă din această perioadă: „Săptămâna viitoare o să vorbim din nou de disconfort termic și caniculă”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 22/07/2021, 16:14
Actualizat: 22/07/2021, 16:16

Meteorologul Elena Cordoneanu a vorbit, joi, la Realitatea PLUS, despre inundațiile masive din țară și din Europa, precum și despre schimbarea climatică. Ea a avertizat că nu am scăpat de caniculă, chiar dacă zilele acestea mai putem „respira” un pic.

Ea a precizat că, în prima jumătate a săptămânii următoare, vom simți o creștere a temperaturii. În plus, nu vom mai avea parte de fenomene extreme, cel puțin până duminică.

„Mai avem două-trei zile de vreme agreabilă, din punct de vedere termic, în care maximele se vor opri la 32 de grade Celsius, în Lunca Dunării. Duminică, deja se va simți că începe se încălzească. Vor fi chiar 34 de grade, prin sudul Olteniei. Săptămâna viitoare o să vorbim din nou de disconfort termic și caniculă, în vestul și în sudul țării’’, a explicat meteorologul, Realitatea PLUS.

În plus, nici săptămâna următoare nu vor fi ploi. În schimb, în partea nordică și partea nord-vestică a țării, vor există câteva averse.

„În zonele de munte și poate și prin zona subcarpatică a Olteniei și Munteniei, izolat, poate să fie câte o aversă”, a  avertizat aceasta, precizând că instabilitatea atmosferică nu este accentuată.

De asemenea, meteorologul Elena Cordoneanu a mai spus că nu vor exista fenomene extreme până la finalul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase