A fost scandal între Alexandru Arșinel și Nicușor Dan, după ce Primarul Capitalei nu i-a prelungit actorului contractul cu Teatrul „Constantin Tănase”

A fost scandal între Alexandru Arșinel și Nicușor Dan, după ce Primarul Capitalei nu i-a prelungit actorului contractul cu Teatrul „Constantin Tănase”
Actorul Alexandru Arșinel a murit, la vârsta de 83 de ani
Publicat: 29/09/2022, 22:04
Actualizat: 29/09/2022, 22:09

La începutul acestui an, contractul lui Alexandru Arșinel cu teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit, printr-o decizie semnată de Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan. Din acest motiv, actorul a suferit foarte mult și spunea că a mai trecut prin asemenea momente, când nu s-a simțit bine, dar asta nu înseamnă că nu mai poate juca pe scenă.

„Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului. O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile. Cred că el a suferit mai mult decât mine pentru că el știa ce are de făcut în continuare, în teatru. Eu am renunţat la postul de director în favoarea lui pentru că el reprezenta în mintea mea şi în gândurile mele şi ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce şi a ajuns. Deci merita cu prisosință. Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat”, a spus Alexandru Arşinel, atunci, la Antena 3.

Alexandru Arșinel, care a activat peste 60 de ani în Teatrul „Constantin Tănase”, i-a mai transmis lui Nicușor Dan că iubește nespus meseria pe care o practică de 1954 și ar trebui să primească un semn de recunoștință pentru prestigiul adus României.

„Vreau să îi spun că iubesc meseria asta imens de mult şi că nu regret nimic din ce am făcut. Dacă vreodată îţi va da seama că ceea ce am făcut a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștința. Dacă asta e plăcerea lui, sau vrea să demonstreze ceva și pentru asta trebuie să iasă și să spună „Eu gândesc așa și cu asta basta”. Nu m-au scos din teatru, m-ai scos dintr-o angajare, mi-au prelungit contractul cu 2 luni. Pentru mine era important să îmi prelungească contractul.. am și probleme cu soția. Era do doză de liniște sufletească. Am trecut prim mai multe necazuri”, a completat actorul.

Arșinel mai spunea că actorii se simt prigoniți de edilul Capitalei, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

„Ne-a şocat efectiv faptul că fără să analizeze, fără să cerceteze a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat. A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot”, declara Arșinel.

Gabriela Firea a sărit în apărarea lui Alexandru Arșinel: „Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a sărit în apărarea actorului Alexandru Arșinel, după ce contractul acestuia cu Teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit de actualul edil.

„Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani”, a scris, atunci, pe Facebook Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că este o „dezonoare” ce a făcut Nicușor Dan.

„Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă. Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Sunt onorată că i-am adus o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a scris și un mesaj de condoleanțe adresat familiei, după decesul marelui actor Alexandru Arșinel. Ea se declară „onorată” că în perioada care a fost primar general a reușit să-i aducă o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului.

Alexandru Arșinel a murit, joi seara, la vârsta de 83 de ani. Actorul era internat la Spitalul Universitar din Capitală, în secția de Terapie Intensivă, după ce a avut nevoie de asistență medicală.

El a fost dus la spital de fiul său, pe 15 septembrie, pentru că i-au apărut escare, nişte iritaţii ale pielii care apar atunci când o persoană stă foarte mult timp la pat. De atunci, actorul nu a mai fost văzut în public, fiind vizitat doar de prieteni și familie.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi