Schimbare majoră pe platforma de vaccinare. Valeriu Gheorghiță anunță ce se va întâmpla de la 1 aprilie

Schimbare majoră pe platforma de vaccinare. Valeriu Gheorghiță anunță ce se va întâmpla de la 1 aprilie
Schimbare majoră pe platforma de vaccinare. Valeriu Gheorghiță anunță că se va întâmpla de la 1 aprilie / Sursa FOTO: http://www.scumc.ro
Publicat: 23/03/2021, 15:22
Actualizat: 23/03/2021, 16:46

Schimbare majoră pe platforma de vaccinare. Valeriu Gheorghiță anunță că, începând cu data de 1 aprilie, se va afișa pe platformă tipul de ser cu care se poate face imunizarea la fiecare centru!

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea antiCovid a dat această veste marți, 23 martie, într-o conferință de presă.

Schimbare majoră pe platforma de vaccinare. „Estimarea timpului de aşteptare pentru orice persoană”

„Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afişat tipul de vaccin. Orice persoană care îşi va face programare într-un centru de vaccinare va şti de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că pentru cei care se înscriu pe listele de aşteptare va fi estimat şi timpul până la vaccinare: „Un al doilea element important va fi cel legat de estimarea timpului de aşteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de aşteptare”. Valeriu Gheorghiță a ținut, totuși, să precizeze că acest timp de vaccinare poate să varieze faţă de estimarea iniţială. Totul, „în funcţie de capacitatea de vaccinare a respectivului centru şi de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de aşteptare”.

„Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este în primele poziţii pe lista de aşteptare este posibil ca timpul să fie mai lung deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele din etapa a doua – cei vulnerabili şi persoanele care deservesc activităţile esenţiale” – Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță: „Vom deschide încă 125 de cabinete de vaccinare”

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, din 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet, de la 60 la 90 pe zi.

„Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul judeţelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise în data de 20 martie, acestea fiind alocate cu prioritate către judeţele care au avut cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor. Vă reamintesc că au fost alocate 54 de cabinete noi pentru Bucureşti, 30 de cabinete noi pentru Timiş şi aproximativ 20 de cabinete noi pentru Constanţa. În total, 13 judeţe şi Bucureşti au primit alocări din cele 167 de noi cabinete”, a adăugat şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a mai informat că pe site-ul dedicat vaccinării anti-COVID-19 a fost postat link-ul pentru raportarea reacţiilor adverse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase