Școlile, închise ultimele. Mesajul lui Cîmpeanu: Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală

Școlile, închise ultimele. Mesajul lui Cîmpeanu: Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală
Școlile, închise ultimele. Mesajul lui Cîmpeanu: Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală
Publicat: 22/03/2021, 06:41
Actualizat: 22/03/2021, 06:46

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, transmite din nou că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”.

Cîmpeanu face referire la un studiu citat de Reuters, care relevă că „„rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”. „Cele constatate pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România”, scrie Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

„În școli se respectă riguros regulile anti-COVID”

„Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.

Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă.

În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.

Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România. Acest studiu arată că, în mod surprinzător, rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.

Examenele naționale sunt determinante pentru viitorul oricărui tânăr. Posibilitatea de pregătire a elevilor în cele mai bune condiții permise de evoluția epidemiologica este esențială.

„Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor”

În acest moment, numărul elevilor din clasele terminale (promoția curentă), care urmează sa susțină examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a și 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).

În zonele carantinate funcționează 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul celor 1.577 de licee din țară. Faptul că elevii care locuiesc în zone carantinate vor avea posibilitatea susținerii acestor simulări dacă învață în școli din localități necarantinate este foarte important. În calitate de ministru al Educației apreciez înțelegerea Comandantului Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale.

Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculați în clasele a XII-a și a XIII-a, care învață în licee din localități carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai.

Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situației epidemiologice!

Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenție sporită respectării tuturor regulilor de distanțare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum și purtării măștilor de protecție.

Succes tuturor elevilor care vor participa la simularea examenului de bacalaureat!”, transmite Cîmpeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier