Sebastian Burduja, „siderat” de acțiunile lui Clotilde Armand: „Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021”

Sebastian Burduja, „siderat” de acțiunile lui Clotilde Armand: „Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021”
Sursa FOTO: facebook.com
Publicat: 03/02/2021, 22:22
Actualizat: 03/02/2021, 23:09

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, a lansat un atac dur la adresa primarului Sectorului 1, după ce Clotilde Armand l-a dat afară din clădire pe viceprimarul din partea PNL. Mai mult, deputatul PNL spune că Clotilde Armand a exprimat o lipsă de interes în ceea ce privește redeschiderea școlilor, „o urgență reală” , propusă pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local. Nu în ultimul rând, președintele PNL se arată „siderat de întâmplările de la ADP” , dezvăluite în exclusivitate de Gândul.RO.

Sebastian Burduja: „Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021”

Președintele PNL subliniază, încă de la începutul postării, că acțiunile primarului Sectorului 1 sunt importante a fi criticate, pentru că reprezintă „chestiuni de interes public” , deși PNL se află într-o coaliție de guvernare cu USRPLUS.

„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021. Pentru cei care reproșează că “spălam rufe în public”, vă spun atât: acestea sunt chestiuni de interes PUBLIC. Spre deosebire de PSD, noi vrem transparență – totală. Iar cetățenii trebuie să știe adevărul și să judece singuri” .
Sebastian Burduja reclamă lipsa de interes a lui Clotilde Armand în ceea ce privește propunerile PNL, dar și problemele cu care se confruntă cetățenii, primarul alegând să iasă din sală când trebuia să discute despre redeschiderea școlilor.
„În ședința de Consiliu Local “de îndată” de la sectorul 1 (convocată de urgență fără să existe nicio urgență), încă în desfășurare, la punctul despre situația școlilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL (asta ar fi fost singura urgență reală!), primarul Armand a ieșit din sală. Că să scrie o postare pe Facebook. Știți cum a răspuns celor 10 întrebări legitime pe care PNL i le-a adresat public? Exact cum v-am scris de acum două ore: că “USL trăiește la sectorul 1”. Zero argumente, zero răspunsuri. Atât de mult îi pasă de școlile din sector că a hotărât să iasă din sala și să arunce cu neadevăruri pe Facebook. La fel a făcut și la ședinta de joi” .
Burduja spune că Armand a ales să se răzbune pe liberali, pentru că aceștia au adus pe ordinea de zi proiecte care au deranjat-o. Totodată, deputatul PNL spune că „întâmplările de la ADP”, dezvăluite în exclusivitate de Gândul.RO, sunt „halucinante”.
„Dar asta nu e tot. A mai făcut ceva. A dat buzna în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședinta de Consiliu, că să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție…seara aceasta să se mute.
De ce asemenea gesturi? Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (de altfel, PNL a votat pentru la punctul legat de spitale și a avut permanent o abordare constructivă și decentă). Păcatul este că echipa PNL a avut “tupeul” să pună întrebări dificile și să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Și despre halucinantele întâmplări de la ADP, dezvăluite de presă în cursul zilei de azi. După ce a revenit în ședinta de consiliu, explicația primarului Armand a fost această: „v-am făcut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama că nu apreciați această concesie”. Judecați dumneavoastră.
Nu credeam că astfel de manifestări sunt posibile în anul 2021, de la un primar care a câștigat alegerile într-un parteneriat. Eram convins că pedepsele pentru nesupunere sunt doar file de istorie din vremuri de tristă amintire…
O zi tristă pentru comunitatea noastră, pentru administrația locală din sectorul 1 și pentru democrația României. Țara asta merită mult mai mult” .

Sunt pur si simplu siderat. Nu am crezut ca putem trai asemenea momente in România anului 2021. Pentru cei care…

Posted by Sebastian Burduja on Wednesday, February 3, 2021

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1 cu o ordine de zi pe care s-au aflat proiecte care au generat tensiuni la ședința de săptămâna trecută.

Clotilde Armand a anunțat că cele trei proiecte „extrem de importante” de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare sunt cel privind reorganizarea Poliției Locale, proiectul de digitalizare și funcționare a parcărilor și un proiect prin care patru spitale trec în administrarea Primăriei Generale.

Într-un comunicat de presă al PNL Sector 1, liberalii susțin că nu au votat proiectele propuse de Clotilde Armand din „motive obiective”.

De exemplu, consilierii PNL Sector 1 nu au susținut proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind digitalizarea parcărilor publice, pentru că „schimbă regulile în timpul jocului, fără să țină cont de părerile exprimate de comunitate”.

„Considerăm inacceptabil ca niciuna dintre cele 400 de opinii exprimate de cetățeni, în procesul de consultare publică, nu a fost transpusă în proiect. Mai mult decât atât, dintre aceste 400 de opinii, peste 100 au fost de la persoane juridice, plătitoare de taxe în sector, care au dreptul să fie incluse în procedura de atribuire de locuri de parcare”, precizează comunicatul PNL S1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Mașina de spălat, curățată rapid cu un ingredient simplu. Toți îl avem în bucătărie
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
×