Șeful Poliției Mangalia este anchetat după ce și-ar fi obligat subalternii să dea amenzi abuzive. „Poliția nu e biserică. Nu are cruce pe acoperiș”

Șeful Poliției Mangalia este anchetat după ce și-ar fi obligat subalternii să dea amenzi abuzive. „Poliția nu e biserică. Nu are cruce pe acoperiș”
Caracter ilustrativ/Sursa/Facebook
Publicat: 18/03/2022, 17:10

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța  a declanșat un control la Poliția Mangalia după ce 14 agenți s-au plâns de faptul că șeful instituției îi jignește și îi obligă să comită abuzuri. Acesta își umilește subalternii pe care i-ar fi făcut „proști” și le-ar fi spus, în mod repetat, că nu-și merită salariile.

Paisprezece polițiști din Mangalia, atât din cadrul Biroului Poliției Rutiere cât și din Biroul de Investigații Criminale au trimis către conducerea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) câte un raport în care l-au denunțat de șeful poliției municipale, comisarul șef Marin Dincă.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că Marin Dincă ar fi provocat o adevărată revoltă la Mangalia. Instalat în funcție din data de 1 noiembrie 2020, comisarul șef Dincă (fost subofițer) a declanșat o adevărată „vânătoare” a subalterinilor.

În cei aproximativ doi ani în care s-a aflat la comandă cu drepruri depline, Dincă ar fi dispus cercetări disciplinare pe numele a peste 20 de agenți, în timp ce alții au primit calificative slabe la sfârșit de an, cu toate că șefii direcți ai acestora le apreciaseră munca la nivel maxim.

Conform surselor citate, șeful Poliției Mangalia le-ar fi reproșat subaltenilor că nu poartă uniforme „conforme”, atunci când îi vede îmbrăcați în echipament tactic, considerat mult mai potrivit în timpul activităților specifice muncii de poliție și i-ar fi trimis acasă cu toate că se aflau în timpul programului de lucru.

IPJ Constanța a demarat verificări

Totodată, sursele citate au precizat că Marin Dincă ar obișnui să le transmită polițiștilor din subordine atunci când se apropie ziua de salariu că le va vira banii pe carduri cu toate că „nu-i merită”, deși nu el este cel care se ocupă de remunerarea lor.

În plus, polițiști din cadrul Biroului Rutier s-ar fi plâns la IGPR că Dincă le-ar fi cerut, în mod imperativ, să nu mai dea avertismente, ci numai amenzi. „Domnul comisar-șef Marin Dincă le-a transmis polițiștilor rutieri că Poliția nu este biserică, iar pe acoperiș nu este o cruce, ca să aibă o atitudine iertătoare. Numai că, ce nu înțelege comisarul-șef Dincă este faptul că avertismentul este tot o măsură polițienească, iar amenda contravențională nu se impune chiar în orice situație”, au explicat, pentru Gândul, surse sindicale.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”, a anunțat inspectorul principal Mihaela Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

  

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase