Șeful serviciilor de informații al Ucrainei spune cum s-ar putea termina războiul: „În luna august ar trebui să existe un moment de cotitură”

Șeful serviciilor de informații al Ucrainei spune cum s-ar putea termina războiul: În luna august ar trebui să existe un moment de cotitură
sursa: gur.gov.ua
Publicat: 24/05/2022, 18:46
Actualizat: 24/05/2022, 19:10

Șeful serviciilor de informații al Ucrainei (GRU), Kirilo Budanov a oferit un interviu publicației ucrainene Pravda unde a vorbit despre cum s-ar putea încheia războiul sângeros pe care Vladimir Putin l-a pornit la 24 februarie.

Șeful spionajului militar din Ucraina este de părere că războiul se va termina până la sfârșitul acestui an, iar în luna august ar trebui să existe un moment de cotitură. Oficialul ucrainean spune că până atunci nu vor avea cantitatea de arme necesară pentru a depăși Rusia.

”Până în august, cantitatea de arme furnizată Ucrainei va fi atins, ca să spunem așa, cantități semnificative. Trebuie să înțelegeți că din momentul anunțării furnizării de arme sunt următoarele etape. Prima este intrarea armelor în țară, a doua este achiziționarea acestor arme și abia în a treia etapă este începutul utilizării lor. Totul durează ceva timp.

Prin urmare, din păcate, până în august, cantitatea de arme necesară trupelor noastre nu va fi în cantități semnificative. Din august, toate acestea vor fi în unități militare și vor fi folosite activ în ostilități. De aceea, august va fi punctul de cotitură. Pentru că acum avem o lipsă catastrofal de mare de arme grele”, a spus Budanov.

„Putin este într-o fundătură. Nu poate opri războiul și nu-l poate câștiga”

„Putin este într-o fundătură. Nu poate opri războiul și nu-l poate câștiga. Nu poate câștiga din motive obiective. Și pentru a opri acest lucru, trebuie să recunoască că Rusia nu este o putere atât de puternică și mare. În același timp, sunt surprins de prostia rusească. Dintre toate opțiunile pe care Putin le-a avut înainte de război, a ales cea mai brutală și cea mai proastă opțiune. Experții ruși l-au avertizat în mod repetat că această opțiune este ultima și trebuie evaluată cu mare atenție. Acum vedem rezultatul”, a zis Budanov

El a subliniat că Ucraina va lupta până când toate trupele ruse vor fi expulzate de pe teritoriul său.

Șeful informațiilor militare din Ucraina a menționat că statul are nevoie urgentă de sisteme de rachete cu rază medie și lungă de acțiune, artilerie de mare calibru și avioane de lovitură pentru a accelera contraofensiva.

„Dacă cineva crede că ar trebui să avem restricții privind utilizarea anumitor arme, aș dori să vă reamintesc că Rusia folosește absolut toate armele pe care le are, de la rachete de croazieră lansate din submarine, până la strategice. bombardiere.Toată gama de arme rusești este folosită aici, cu excepția celor nucleare”, a spus Budanov.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase