Senatorul liberal Septimiu Bourceanu face un apel de „reconciliere a taberelor” în PNL: Cred că ar trebui făcute toate eforturile ca oamenii să fie ţinuţi aproape

Senatorul liberal Septimiu Bourceanu face un apel de „reconciliere a taberelor” în PNL: Cred că ar trebui făcute toate eforturile ca oamenii să fie ţinuţi aproape
Sursa FOTO: cugetliber.ro
Publicat: 04/11/2021, 20:57

Senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu, face un apel ca echipa PNL trebuie să rămână unită, după ce Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar al PNL şi exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari.

Acest apel vine după ce fostul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a venit cu o propunere surprinzătoare. Acesta a transmis faptul că va propune ca cei care au demisionat din grupul parlamentar PNL, să fie excluşi definitiv din partid.

„Eu cred că după orice congres, după orice alegeri din interiorul unei organizaţii, la nivel naţional sau local, trebuie să existe o reconciliere a taberelor. Nu este nimic rău să susţii un candidat, însă există riscul ca acel candidat pe care îl susţii să piardă. Eu cred că o pierdere a unui om este o pierdere importantă pentru fiecare organizaţie în parte. Dorinţa de a pleca aparţine acelei persoane, însă eu cred că ar trebui făcute toate eforturile ca oamenii să fie ţinuţi aproape pentru că toate lucrurile pe pământul acesta se fac împreună. Ar trebui să existe un dialog cu fiecare coleg în parte, să fie ascultat şi să se găsească soluţii astfel încât fiecare dintre colegi să îşi regăsească locul în echipă. Eu nu cred în mesaje radicale decât în câteva excepţii. Sunt adeptul dialogului, astfel încât am crezut întotdeauna că dialogul este cel care trebuie să aducă rezultate. În orice discuţie de acest tip trebuie să pleci de la ce te uneşte, nu de la ce te desparte”, a declarat senatorul PNL de Constanţa, Septimiu Bourceanu, potrivit cugetliber.ro

Septimiu Bourceanu: „În PNL democraţia nu a murit”

Senatorul a continuat să spună că tot ceea ce contează în politică este să faci parte dintr-o echipă unită pentru a avea succes. În acelaşi timp, Septimiu Bourceanu a explicat că în cazul în care parlamentarii vor fi excluşi din PNL, această decizie nu o va lua preşedintele PNL, Florin Cîţu.

„Este foarte greu de construit şi este simplu să distrugi. Nu sunt de acord cu aceste mesaje radicale, cum nu sunt de acord nici cu alte mesaje radicale în care colegii sunt forţaţi să ia anumite decizii. Dacă s-a câştigat în echipă, tot echipa va câştiga mai departe. Chiar dacă de-a lungul carierei politice există posibilitatea să pierzi, este mai uşor să pierzi în echipă decât să pierzi de unul singur. O echipă se construieşte foarte greu, indiferent că vorbim de un partid sau de o societate privată. Echilibrul şi dialogul echilibrat şi deschiderea către o înţelegere care să aducă oamenii la mijloc ar fi tot ceea ce contează astăzi. Există foarte puţini oameni care în momente grele au capacitatea să menţină lucrurile unite. Există o procedură statutară, dar procedura statutară nu este la discreţia unui preşedinte de partid. Există Curtea de Onoare şi Arbitraj, iar cel în cauză are dreptul să se apere. În Partidul Naţional Liberal democraţia nu a murit”, a explicat Septimiu Bourceanu.

Senatorul constănțean spune că oamenii politici ar trebui să nu mai transmită mesaje radicale

El a făcut referire şi la criza politică prin care ţara noastră trece de o perioadă bună. Senatorul constănțean spune că oamenii politici ar trebui să nu mai transmită mesaje radicale pentru ca situaţia să revină la normal.

„Criza politică din România se poate rezolva cu mai puţine mesaje radicale. Ar trebui să existe mai puţine mesaje politice. Foarte mulţi lideri politici transmit mesaje de dorinţă de revenire la normal, de a susţine un Guvern, dar condiţiile pe care le pun în interiorul discuţiilor, se duc într-o zonă destul de anormală. Trăim vremuri complicate şi cel puţin pentru o perioadă de timp vor rămâne complicate. Este nevoie de oameni care să înţeleagă acest lucru şi să înţeleagă ceea ce înseamnă compromisul politic în interesul naţional”, a concluzionat Septimiu Bourceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu