Sentință în cazul bărbatului din Arad care a ucis-o și apoi a incendiat-o pe fetița iubitei sale. Tânărul a recunoscut faptele, dar ceruse schimbarea încadrării juridice

Sentință în cazul bărbatului din Arad care a ucis-o și apoi a incendiat-o pe fetița iubitei sale. Tânărul a recunoscut faptele, dar ceruse schimbarea încadrării juridice
Foto: Facebook.com / Poliția Română
Publicat: 09/03/2022, 16:48
Actualizat: 09/03/2022, 16:52

Judecătorii Tribunalului din Arad au dat, miercuri, sentința în cazul tânărului de 23 de ani, care a ucis-o și incendiat-o pe fetița de doar 4 ani a concubinei sale, în toamna anului trecut. Bărbatul a fost condamnat la 17 ani şi patru 4 luni de închisoare, dar şi la plata unor daune morale de un milion de euro pentru mama copilei şi de 500.000 de euro pentru tatăl natural.

Sentinţa nu este definitivă, însă, şi are drept de apel 10 zile de la comunicare, urmând să se judece mai departe la Curtea de Apel Timişoara, informează Agerpres.

Instanţa s-a pronunţat după o singură înfăţişare în acest proces, care a avut loc în 11 februarie. Atunci, la prima înfăţişare în procesul de fond, bărbatul a recunoscut că a lovit fetiţa, provocându-i decesul, dar a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte, cererea fiindu-i respinsă.

Inculpatul a primit două pedepse, respectiv una de 16 ani şi opt luni de închisoare pentru violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor şi a doua pedeapsă de doi ani de închisoare pentru profanare de morminte sau cadavre.

Instanţa a decis să aplice pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat o treime din a doua pedeapsă, rezultând 17 ani şi patru luni de detenţie.

De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă a părinţilor Antoniei, fetiţa ucisă, astfel că inculpatul va trebui să plătească daune de un milion de euro mamei victimei şi 500.000 de euro tatălui natural. Banii vor fi plătiţi în lei la cursul zilei, iar toate bunurile mobile şi imobile ale inculpatului au fost puse sub sechestru.

Cadavrul fetiţei a fost descoperit în 31 octombrie 2021, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad, corpul fiind ars parţial pentru a ascunde cauza decesului. Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele, care a anunţat autorităţile.

Anchetatorii au efectuat portretul robot el fetiţei şi l-au dat publicităţii, pentru a încerca să identifice victima. O persoană a sunat la 112, indicând cine este victima, astfel că anchetatorii au descins la adresa familiei şi l-au ridicat pe concubinul mamei victimei, în timp ce femeia se afla în spital.

Iniţial, suspectul a spus că fetiţa a decedat în mod accidental când îi făcea baie. Ar fi căzut şi s-ar fi lovit la cap, iar el s-ar fi speriat şi ar fi aruncat cadavrul pe câmp, dar iniţial a susţinut că nu l-a incendiat.

Ulterior, bărbatul a spus că a lovit-o pe copilă într-un moment de furie, pentru că aceasta l-ar fi deranjat, iar fata a căzut şi s-a lovit la cap, ceea ce ar fi provocat decesul. Bărbatul a mai spus că a ars cadavrul pe câmp.

Anchetatorii au stabilit că tânărul a fost drogat în momentul săvârşirii faptelor şi că fetiţa nu a fost supusă vreunui abuz sexual.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția