VIDEO | Serghei Puskepalis a murit în timp ce livra o mașină blindată pentru separatiștii proruși din Donbas. Reacția lui Putin, după moartea cunoscutului actor

Publicat: 21/09/2022, 08:25
Actualizat: 21/09/2022, 08:26

Celebrul actor rus Serghei Puskepalis a murit marți într-un accident rutier, în timp ce se deplasa cu un autovehicul blindat pe care dorea să-l livreze armatei proruse din Donbas.

O sursă din Poliție a declarat că Puskepalis a murit într-un accident de circulație alături de șoferul său, în timp ce tranferau un microbuz blindat Ford Transit la Moscova, unde vehiculul trebuia să fie vopsit în culori de camuflaj pentru a fi livrat armatei din Donbas.

Pe lângă Ford-ul Transit, Puskepalis dorea să livreze ajutor umanitar militarilor proruși.

Accidentul rutier s-a produs marți dimineață în regiunea rusă Rostov.

Foto: Captură YouTube.com / Mașina blindată pe care Serghei Puskepalis urma să o livreze în Donbas

Cine a fost Serghei Puskepalis

Serghei Puskepalis, în vârstă de 56 de ani, a debutat ca actor și regizor de teatru.

De asemenea, el a interpretat personaje în 25 de filme rusești, inclusiv în celebrul „How I Ended This Summer”, pentru care a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2010.

Reacția lui Putin, după moartea actorului

Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor actorului Serghei Puskepalis.

„Vă rog să acceptați condoleanțele mele sincere, după decesul tragic al lui Serghei Vitauto Puskepalis, o persoană infinit de talentată, entuziastă, un director și un actor original. A rămas mereu un model de sinceritate pentru oameni și el însuși”, a spus Putin.

Președintele Putin a subliniat că Puskepalis a fost loial valorilor morale și idealurilor de patriotism, și-a susținut compatrioții și a fost apropiat de cei din Donbas, în aceste „vremuri grele”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult