Sfaturi de la Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor de la Hollywood: ”Fructele care conțin cel mai mult zahăr și la care trebuie să fim atenți!”

Sfaturi de la Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor de la Hollywood: ”Fructele care conțin cel mai mult zahăr și la care trebuie să fim atenți!”
Sfaturi de la Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor de la Hollywood

Știm despre fructe că sunt extrem de sănătoase pentru că au un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcționare. Trebuie să ținem cont, însă, și de faptul că ele conțin zaharuri naturale. Unele mai multe decât altele. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie care sunt fructele cu cel mai mult conținut de zahăr.

Nimeni nu contestă vreodată faptul că fructele sunt sănătoase și că trebuie să le consumăm pentru aportul lor mare de fibre, vitamine și alți nutrienți importanți.

E bine să fim însă atenți la ce tip de fructe alegem și în ce cantități le consumăm. Asta deoarece multe dintre ele au un conținut ridicat de zahăr care știm cu toții că nu face bine nici siluetei, nici sănătății.

Mango

”Un mango de mărime medie conține 45 de grame de zahăr. Astfel, e recomandat să eviți acest fruct atunci când încerci să slăbești ori să reduci aportul zilnic de zahăr. Poți gusta maxim câteva feliuțe”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Struguri

”O cană de struguri conține aproximativ 23 de grame de zahăr. Un conținut extrem de ridicat ce face din struguri un tip de fructe pe care e bine să le consumi cât mai rar și în cantități mici”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Cireșe

”Gustul dulce al cireșelor te îmbie cu siguranță, dar e bine de știut că o porție mică din aceste fructe conține cel puțin 18 grame de zahăr. Astfel, e recomandat să le consumi în cantități reduse”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor de la Hollywood

Pere

”O pară de mărime medie conține cam 17 grame de zahăr. Dacă ți-e totuși poftă, rezumă-te la câteva feliuțe consumate ca atare, împreună cu iaurt sau în combinația unei salate”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Pepene verde

”O feliuță din pepenele pe care toată lumea îl consumă pe timp de vară conține nici mai mult, nici ma puțin de 17 grame de zahăr. Nu trebuie să renunți de tot la consumul de pepene, ci doar să te rezumi la o felie, maxim 2. El conține foarte multă apă și electroliți, un tip de minerale ce ajută la hidratarea organismului după expunerea la soare”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Smochine

”Două smochine de mărime obișnuită conțin până la 16 grame de zahăr. Nu le consuma așadar în cantități mari”, este recomandarea specialistului.

Banane

”O banană medie conține aproximativ 14 grame de zahăr. Destul de mult, motiv pentru care aceste fructe nu sunt deloc recomandate în dietă. Poți să consumi jumătate dimineața, ca atare sau sub formă de smoothie”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel internațional

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel internațional. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.

Gianluca Mech a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților.

Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...