Simona Halep s-a calificat, pentru a cincea oară în carieră, în sferturile de finală de la Wimbledon. Ea și-a aflat deja adversara: „Abia aștept următorul meci”

Simona Halep s-a calificat, pentru a cincea oară în carieră, în sferturile de finală de la Wimbledon. Ea și-a aflat deja adversara: „Abia aștept următorul meci”
Simona Halep jubilează după victoria în fața jucătoarei Paula Badosa, la Wimbledon / FOTO - Profimedia
Publicat: 04/07/2022, 21:52
Actualizat: 04/07/2022, 22:21

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA), câștigătoarea de la Wimbledon în 2019, s-a calificat în sferturile de finală ale Grand Slam-ului, pentru a 5-a oară în carieră. În oprimi a învins-o pe spaniola Paula Badosa (24 de ani, locul 4 WTA), favorita numărul 4, în două seturi 6-1, 6-2.

Simona a avut nevoie de doar 59 de minute, într-un meci lejer și câștigat clar, rămânând fără set cedat în această ediție a turneului de pe iarba londoneză. Pentru prezența în sferturi, Simona Halep va primi 359.600 euro.

La finalul partidei, Simona Halep a declara că s-a simțit bine pe teren și că așteaptă cu nerăbdare următorul meci de la acest turneu.

Simona Halep și-a aflat adversara din următorul meci

„Mi-am dorit să fiu aici (pe arena centrală-n.r.) astăzi. Cred că am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să bați. Mi-a plăcut foarte mult să revin pe arena centrală, în fața acestor spectatori nemaipomeniți, care mereu mă susțin. E o plăcere! Nu m-am gândit că n-am pierdut niciun set. Sunt mulțumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine. De abia aștept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum astăzi. Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani. A fost minunat să joc, am fost mai emoționată ieri decât astăzi. Arena centrală este extraordinară, încerc să joc cât mai bine aici”, a spus Simona Halep, după meci, pentru Eurosport.

În runda următoare, Simona Halep o va întâlni pe Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a trecut de Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră și un sfert de joc, scrie Prosport.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult