Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Prima reacție a organizatorilor

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon. Prima reacție a organizatorilor
Publicat: 25/06/2021, 13:30
Actualizat: 25/06/2021, 13:31

Simona Halep, 29 de ani,  a anunțat vineri, 25 iunie, că se retrage de la turneul  Wimbledon, programat în perioada 28 iunie – 11 iulie. Este al doilea turneu de mare slem ratat consecutiv de Halep, după ediția 2021 a Roland Garros.

După accidentarea suferită la Roma, Simona Halep nu s-a recuperat complet.

„Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.

Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. Simona Halep a ratat și Roland Garros din cauza aceleiași accidentări) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru susținere ”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Ce spun organizatorii de la Wimbledon

Organizatorii de la Wimbledon au postat, pe pagina oficială de Twitter, un mesaj, la câteva minute după ce Simona Halep și-a anunțat retragerea.

„Ne vei lipsi în acest an, Simona Halep! Să te întorci mai puternică în 2022!”, au postat cei de la Wimbledon.

Simona Halep urmează, în mod normal, dacă recuperarea va fi completă, participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție în cadrul căreia turneul de tenis este programat în perioada 24 iulie – 1 august.

”O medalie de aur la Jocurile Olimpice ar închide o cutiuță, care este carierea mea de până acum. Vreau să fiu și portdrapel. În planul meu este să joc și la Jocurile Olimpice din 2024”, declara Simona Halep, la emisiunea Așii Tenisului de la Digi Sport, în martie

De asemenea, Nadal, Thiem și Osaka au anunțat că nu vor fi prezenți la All England Club în 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase