Sindicalist STB, despre protestul șoferilor: „Conflictul va fi rezolvat instant dacă va fi demis directorul general”

Sindicalist STB, despre protestul șoferilor: „Conflictul va fi rezolvat instant dacă va fi demis directorul general”
Publicat: 20/01/2022, 11:50
Actualizat: 20/01/2022, 11:51

Vasile Petrariu, șeful sindicatului reprezentativ din STB a declarat joi că șoferii din transportul public de suprafață vor reveni la muncă doar după ce directorul general al Societății, Adrian Criț, va fi demis.

„Și primarul general este adeptul a ceea ce spunea directorul general, că ar vrea să desființeze organizația sindicală. Așa ceva, vreau să cred că este imposibil.

La negocieri, fără mine, deocamdată, nu va merge nimeni din partea sindicatului (…)

Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă cei care l-au pus director general, adică cei de la PNL,  își asumă această răspundere și îl demit” a declarat joi Vasile Petrariu, șeful Sindicatului Transportatorilor din București.

Potrivit lui Petrariu, angajații solicită un nou contract colectiv de muncă.

„Acesta ar fi primul pas prin care noi am putea debloca această relație și condițiile care ar conduce la reluarea lucrului. Deci, ca primă măsura, asta ar fi soluția (demiterea directorului general – n.r.).

După care, în regim de urgență, cine va fi director general, noi vom relua dialogurile, pentru că problema cea mai importantă este negocierea unui nou contract colectiv de muncă.

Mai mult, salariații au mai multe probleme, legate de baza materială, condițiile de muncă. Să spui tu, director general, despre salariați că sunt hoți, că fură că vând piesele”, a precizat Petrariu.

Cum răspunde sindicalistul la acuzațiile de incompabilitate

În ceea ce privește acuzațiile lui Adrian Criț la adresa lui Vasile Petrariu, despre care a spus că „are incompatibilități” și că ar avea afaceri cu STB, liderul de sindicat a declarat:

„Directorul general trebuie să facă o distincție între acționar, care este Sindicatul Transportatorilor din București și o persoană fizică. Deci sindicatul este acționar cu 5% la Centrul de Sănătate, pentru că au vrut să externalizeze Centrul de Sănătate, cum vor să externalizeze celelalte activități, spălare, pază, mentenanță, comercial. Asta este ideea celor de la PNL și a celor de la USR. Ei vor să împartă această societate, să o divizeze”, a mai declarat Vasile Petrariu.

„Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori. Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”, declarat, joi dimineață, Adrian Criț.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult