Sindicaliști CNAIR: Un angajat care lucra la deszăpezire în Botoșani a murit din cauza epuizării, în timpul serviciului

Sindicaliști CNAIR: Un angajat care lucra la deszăpezire în Botoșani a murit din cauza epuizării, în timpul serviciului
Sursa foto: Facebook/DRDP Iasi Oficial
Publicat: 07/04/2023, 15:13

Sindicaliștii din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susțin că un anfajat al Secției Drumuri Naționale Botoșani a murit din cauza epuizării.

Potrivit acestora, el era singurul salariat al instituției care lucra pe autofreza utilizată la deszăpezirea șoselelor din județ.

Sindicaliștii atrag atenția asupra lipsei de personal cu care se confruntă CNAIR și asupra faptului că această situație poate duce la tragedii.

Reprezentanţii Sindicatului „Elie Radu” din cadrul CNAIR spun că bărbatul în vârstă de 58 de ani „a sfârşit tragic de epuizare în timp ce desfăşura activităţi de deszăpezire pe drumurile din Botoşani”.

Conform sindicaliştilor, bărbatul era singurul care deservea autofreza SDN Botoşani. El şi-a anunţat colegii că este foarte obosit şi a cerut să se odihnească, fiind însoţit la cea mai apropiată secţie de drumuri, unde a adormit şi nu s-a mai trezit.

„Am aflat cu tristețe despre decesul colegului Dumitru Ichim în vârstă de 57 ani, deservent utilaj în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani. Aflat în perioada de repaus după activitatea de deszăpezire desfășurată pe fondul atenționărilor de vreme severă, acesta a fost găsit decedat de către colegi în dimineața zilei de astăzi, 07 aprilie, în spațiul de odihnă destinat lucrătorilor amenajat la Districtul Săveni.

În ceea ce privește cauzele și circumstanțele decesului, acestea sunt analizate de către organele de anchetă, singurele abilitate să facă precizări în acest caz. Dumitru Ichim era angajat de 33 de ani în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani, timp în care a desfășurat activități specifice întreținerii drumurilor naționale. Pe această cale, CNAIR își exprimă regretul la trecerea sa în neființă și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Drum lin spre ceruri, drag coleg!”, transmit sindicaliștii.

Decesul a survenit în dimineața zilei de vineri, în contextul în care bărbatul ar fi lucrat continuu de marți, potrivit responsabilul pentru comunicare al sindicatului din CNAIR, Radu Ciobotea, citat de news.ro.

„Codul Roşu de vreme rea şi drumurile blocate de nămeţi îi ţine în alertă maximă pe drumarii din judeţele afectate dar şi pe colegii lor din întreaga ţară în timp ce firmele private care au contract cu CNAIR şi ar trebui să intervină la deszăpeziri stau pe dreapta şi încasează bani. Sindicatul Drumarilor Elie Radu trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcţiilor regionale şi secţiilor locale de drumuri”, informează sindicaliștii CNAIR.

Angajații CNAIR au venituri modeste

Sindicaliștii mai atrag atenția că angajații nu au venituri mari, iar condițiile de muncă sunt foarte dificile pentru cei care lucrează la DRDP-uri.

„Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri şi secţiilor locale nu sunt mari în comparaţie cu personalul CNAIR Central, iar sporurile acordate sunt esenţiale pentru întregirea veniturilor şi pentru a duce o viaţă în condiţii decente. Cu un salariu de aproximativ 3000 de lei oamenii lucrează până la epuizare să asigure siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată ţara s-au alăturat colegilor din judeţele afectate de starea vremii. Aceştia mănâncă şi se odihnesc pe unde apucă în condiţii inumane”, transmit aceștia.

Sindicaliştii atrag din nou atenţia conducerii CNAIR asupra faptului că „numărul insuficient al angajaţilor şi lipsa utilajelor sunt o problemă majoră cu care drumarii din toată ţara se confruntă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
La cât timp poți conduce, după ce ai băut. Cum faci ca să eviți orice...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...