Prima pagină » Actualitate » Singurul județ din România unde Dedeman nu a construit niciun magazin. Decizia luată de retailer

Singurul județ din România unde Dedeman nu a construit niciun magazin. Decizia luată de retailer

Singurul județ din România unde Dedeman nu a construit niciun magazin. Decizia luată de retailer

Care este singurul județ în care Dedeman nu a construit vreun magazin până în prezent. Retailerul a luat o decizie importantă. De curând, retailerul de bricolaj a cumpărat un teren de circa 6 hectare în apropiere de Vama Giurgiu, la granița cu Bulgaria. Compania imobiliară Colliers a intermediat tranzacția.

Dedeman urmeazăa astfel să își extindă rețeaua de magazine. Retailerul va deschide un magazin în ultimul județ din România unde nu a fost deloc prezent.

„Terenul beneficiază deja de documentație de urbanism aprobată pentru utilizare comercială, ceea ce permite demararea rapidă a lucrărilor pentru viitorul magazin Dedeman.

Prin această achiziție, Giurgiu devine ultimul județ integrat în rețeaua retailerului, completând extinderea Dedeman la nivel național. Tranzacția reflectă dinamica pieței imobiliare, în special în sectorul de retail, care a accelerat semnificativ, susținut de consumul în creștere”, a transmis Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers România, potrivit news18.ro.

În 2024, tranzacțiile cu terenuri destinate proiectelor de retail au însemnat circa 20% din volumul total al pieței. El s-a apropiat de pragul de 450 de milioane de euro, înregistrat în anul 2023, cu toate că climatul economic nu a fost unul tocmai sigur.

Astfel, cosnultanții Colliers au remarcat că retailerii au continuat să fie concentrați pe consolidare, precum și pe extindere. Ei au încheiat acorduri de lungă durată și au vizat în special zonele care au rămas neacoperite.

Oferta de terenuri a rămas variată. În plus, proprietățile care sunt bine poziționate și ale căror documentații de urbanism au fost aprobate efectuează rapid tranzacții, menținându-și valoarea fără ajustări considerabile de preț.

“În acest context, dezvoltatorii de retail își continuă expansiunea, investind atât în parcuri comerciale de dimensiuni variate, în funcție de potențialul locației acoperite, cât și în magazine stand-alone operate de marii jucători din industrie.

Pe lângă acestea, terenurile de mari dimensiuni, potrivite pentru proiecte mixte, în care de cele mai multe ori regăsim și o componentă comercială, continuă să joace un rol important în dinamica pieței”, a mai spus Sînziana Oprea.

De precizat este că Colliers se numără printer liderii globali în servicii de consultanță imobiliară, precum și de management al investițiilor. Compania operează prin trei platforme de top, adică Servicii Imobiliare, Consultanță Tehnică și Managementul Investițiilor.

Modelul de afaceri solid, precum și cultura antreprenorială caracterizează Colliers. Compania se bazează pe o filosofie unică de parteneriat, prin care creșterea și valoarea sunt garantate.

De mai bine de trei decenii, Colliers a asigurat o creștere constantă de circa 20% pe an pentru acționari. Astfel, leadership-ul a contribuit foarte mult la acest succes, precum și echipa de conducere, implicată activ. Și veniturile stabile au avut un rol esențial. Compania are venituri anuale în valoare de 4,8 miliarde de dolari. Echipa este formată din 23.000 de profesioniști, compania având 99 de miliarde de dolari în active gestionate.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și