Situație cruntă la Spitalele Fundeni și C.C. Iliescu, unde au fost sistate toate operațiile, din cauza unei avarii care a lăsat unitățile medicale fără apă | UPDATE

Situație cruntă la Spitalele Fundeni și C.C. Iliescu, unde au fost sistate toate operațiile, din cauza unei avarii care a lăsat unitățile medicale fără apă | UPDATE
Publicat: 02/07/2021, 15:45
Actualizat: 02/07/2021, 15:49

Operațiile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Institutul Clinic Fundeni au fost sistate vineri din cauza unei avarii care a lăsat unitățile medicale fără apă.

Update – 15:45: Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la tevile avariate. Clădirile sunt alimentate cu apă.

Update -12:55: Ce spun cei de la Apa Nova: „Avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea companiei Apa Nova.  Cu toate acestea, compania Apa Nova a deplasat în mod proactiv echipe operaționale la fața locului care intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă”, spun reprezentanții Apa Nova

„Este vorba de o avarie mare care a făcut ca operațiile să fie sistate, pentru că de apă este nevoie pentru aparatele de sterilizare, pentru laboratoarele de analize medicale, dar și alte lucruri. În clipa de față am sistat operațiile. Am anunțat Ministerul Sănătății și ne străduim să vorbim cu colegii de la alte spitale să preia urgențele”, a declarat la Antena 3 Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului CC Iliescu.

Potrivit medicului, avaria este foarte mare, este pe o distanță de 20 de metri.

„7-8 pacienți care astăzi trebuiau să fie operați nu o să mai fie”

„Conductele sunt foarte groase, au diametru de un metru, sunt desprinse din plafonul coridorului subteran care face legătura între cele două clădiri”, a mai explicat dr. Bubenek.

Potrivit medicului, avaria este foarte mare, este pe o distanță de 20 de metri. „Conductele sunt foarte groase, au diametru de un metru, sunt desprinse din plafonul coridorului subteran care face legătura între cele două clădiri”, a mai explicat dr. Bubenek.

”7-8 pacienți care astăzi trebuiau să fie operați nu o să mai fie. O să fie amânați pentru o perioadă ulterioară. Urgențele vor fi dirijate către alte spitale”, a mai declarat medicul.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase