Situație disperată la IPJ Ilfov, din cauza COVID-19. „Zeci de polițiști sunt bolnavi, iar DSP se preface că nu existăm!” – Surse

Situație disperată la IPJ Ilfov, din cauza COVID-19. „Zeci de polițiști sunt bolnavi, iar DSP se preface că nu existăm!” - Surse
Polițiștii ilfoveni se confruntă cu un focar de COVID-19/Sursa/Facebook
Publicat: 22/11/2020, 18:30
Actualizat: 06/04/2021, 15:21

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov se găsește într-o situație extrem de grea, în condițiile în care polițiști de la toate structurile dar și de la Posturile de Poliție din localități au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Polițiștii susțin că, deși s-au făcut numeroase solicitări oficiale către Direcția de Sănătate Publică (DSP), nu s-a primit niciun răspuns.

Surse din rândul polițiștilor ilfoveni au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că la nivelul instituției a izbucnit un adevărat focar de COVID-19. Ca urmare, spun sursele citate, au fost afectate aproape toate structurile, în special acolo unde polițiștii sunt nevoiți să interacționeze cu cetățenii.

Astfel, spun sursele citate, au fost serios afectate Serviciul de Investigații Criminale, unde au fost depistați cu noul coronavirus mai bine de zece polițiști, Serviciul Acțiuni Speciale, unde s-ar fi îmbolnăvit șase luptători, Serviciul Poliției Rutiere, dar și agenți de la Posturile de Poliție, în special cele din Voluntari și Măgurele.

În acest context, spun anchetatorii, s-ar fi făcut zeci de sesizări către DSP, inclusiv de către conducerea IPJ Ilfov, toate rămase fără răspuns.

Până acum, COVID-19 a ucis patru polițiști

„Au fost sesizați de nenumărate ori, dar nu au răspuns niciodată. Toți polițiștii bolnavi s-au testat pe banii lor, deși au plătit o viață asigurări de sănătate”, au mai spus sursele citate.

Până acum, conducerea IPJ Ilfov a dispus dezinfectarea spațiilor și s-a stabilit o decalare a turelor, în așa fel încât să se evite aglomerarea, iar polițiștii să interacționeze cât mai puțin unii cu ceilalți.

Până acum, la nivel național, din cauza noului coronavirus au decedat deja patru polițiști. Primul deces s-a înregistrat la IPJ Olt, după care au urmat alți trei colegi ai acestuia, din cadrul inspectoratelor județene de la Brașov, Timiș, Gorj și Buzău.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase