VIDEO | Șoarece filmat într-un supermarket din Buzău, lângă raionul de patiserie. DSVSA a văzut imaginile și a luat primele măsuri

VIDEO | Șoarece filmat într-un supermarket din Buzău, lângă raionul de patiserie. DSVSA a văzut imaginile și a luat primele măsuri
FOTO - Captură video/Facebook
Publicat: 17/02/2022, 17:21
Actualizat: 17/02/2022, 17:33

Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău au amendat cu suma de 10.000 de lei un supermarket din judeţul Buzău după ce un elev de liceu a filmat un şoarece lângă raionul de patiserie şi a postat imaginile pe o rețea de socializare.

Totul s-a petrecut joi dimineață, la ora 07.00, când tânărul împreună cu alţi colegi au mers să îşi cumpere de mâncare, în incinta unui supermarket din localitatea Pătârlagele.

Așa a văzut, în partea stângă a raionului, un şoarece ascuns sub un carton, pe care l-a filmat şi apoi a postat imaginile pe Facebook.

„Am intrat să ne luăm mâncare şi am văzut acel şoarece pe care l-am filmat. Nu am anunţat pe altcineva pentru că nu cred că ne-ar fi luat în seamă având în vedere că suntem elevi. Am încărcat apoi imaginile pe o reţea de socializare şi am făcut o sesizare online pe site-ul ANPC”, a declarat elevul care a filmat scena din supermarket.

În urma vizionării imaginilor, inspectorii sanitari s-au autosesizat şi au declanşat un control la unitatea unde au fost filmate imaginile.

„Au fost efectuate verificări la nivelul unităţii şi a fost aplicată şi o sancţiune de 10.000 de lei pentru nerespectarea frecvenţei operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare. De asemenea, unitatea va fi monitorizată pentru a se vedea dacă se respectă procedurile de păstrare a igienei”, a declarat Iulian Moca purtător de cuvânt al DSVSA Buzău, citat de News.ro.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase