Ionuț, un șofer de TIR, a fost găsit mort într-o parcare din Germania. Ce au descoperit anchetatorii în mașina tânărului

Ionuț, un șofer de TIR, a fost găsit mort într-o parcare din Germania. Ce au descoperit anchetatorii în mașina tânărului
Foto: Facebook
Publicat: 19/01/2022, 11:42
Actualizat: 19/01/2022, 11:43

Ionuţ, un şofer român în vârstă de 31 de ani, din orașul vasluian Huși, a fost găsit mort în maşina firmei, într-o parcare din Germania.

Tânărul era angajat ca şofer la o firmă din Germania şi conducea o autoutilitară cu care transporta marfă. Apropiaţii spun că moartea sa rămâne un mister, mai ales că nu era cunoscut cu probleme medicale.

Ultima dată, Ionuț ar fi vorbit cu familia sa vineri. Ulterior, acesta nu a mai răspuns, iar rudele au început să îl caute. Fratele lui Ionuţ, care lucrează în Olanda, tot ca şofer, a mers în Germania şi a reuşit să găsească maşina fratelui său, într-o parcare.

Doze de energizant, găsite în mașina tânărului

Din nefericire, tânărul era mort în interior. Mai mult, lângă el, autorităţile au găsit câteva doze de energizant. Trupul neînsufleţit al românului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, expertiză care va stabili cauza exactă a morţii.

Cazul lui Ionuț a pornit o întreagă dezbatere pe rețelele sociale despre viața grea pe care o au românii aflați la muncă în străinătate, în special șoferii.

„Dumnezeu să te ierte, prieten drag! Ai plecat mult prea devreme și ne-ai lăsat cu sufletele sfîșiate, ai fost un băiat extraordinar, plin de fericire, nu duceai grija. Dumnezeu să te aibe în pază, suflet drag!„, a scris pe Facebook unul dintre prietenii lui Ionuţ.

Când îi aud pe unii că e foarte simplu să fii șofer, că ce mare lucru. Nu știți voi ce înseamnă să stai prin parcări, să vină hoții, albaneji sau alte nații, cu cuțitele gata să te omoare, dacă nu îi lași să fure tot din TIR. Iei un ban, nu spun că nu, dar frica și stresul tău te pot băga în pământ. Apoi, oboseala e mare! Când am lucrat la o firmă de transport marfă din Cehia, ne punea să tragem tare și nu conta odihna, nu conta nimic. Doar să facem transporturile. Îmi era frică să nu adorm la volan, să fac vreo nenorocire. E amară pâinea în străini, vă spune cineva care a muncit 11 ani la șoferie în comunitatea europeană. Nu m-aș mai întoarce niciodată. Să se facă locuri de muncă bine plătite în țară, nu să se ducă românii slugi în țări străine. Dumnezeu să îl ierte pe acest copil, că e un copil față de mine. Condoleanțe familiei”, a scris Mircea, citat de Vremea Nouă.