VIDEO | Șofer de TIR beat, oprit în trafic de alți doi șoferi care i-au luat cheile din contact. Acesta conducea pe contrasens

VIDEO | Șofer de TIR beat, oprit în trafic de alți doi șoferi care i-au luat cheile din contact. Acesta conducea pe contrasens
Sursă foto: captură vido youtube ebiroreanul
Publicat: 27/12/2021, 11:41

Un şofer de TIR a urcat la volan beat şi a făcut „echilibristică” pe DN 79, între Mădăras şi Inand, în Bihor, fiind prins şi dat pe mâna poliţiştilor după ce alţi doi şoferi au reuşit să îi ia cheile şi să sune la 112, potrivit ebihoreanul.ro.

Întâmplarea a avut loc duminică, în jurul orei 15:30, şi a fost sesizată chiar de către unul dintre cetăţenii care l-au prins și care a trimis o filmare.

Tirul a intrat de nenumărate ori pe contrasens, fiind avertizat de şoferii care veneau din sens opus. La un moment dat se vede cum unul dintre aceştia chiar iese pe acostament pentru a evita un impact frontal cu TIR-ul care gonea pe contrasens.

Pentru a-l determina să oprească, şoferul din spatele TIR-ului a claxonat insistent pe mai multe porţiuni de drum.

„În final, a oprit pe marginea drumului, era geamul deschis şi am apucat să-i iau cheile din contact. M-a ajutat şi un alt bărbat. Şoferul (foto) este rus, iar în momentul în care am deschis uşa, a dat cu picioarele după noi, să ne lovească. S-a calmat când a văzut că i-am luat cheile”, a declarat șoferul pentru ebihoreanul.ro

Cei doi bărbaţi l-au ținut pe şoferul inconştient până au ajuns poliţiştii care au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,38 în aerul pur expirat şi l-au transportat la Spitalul din Salonta, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat că „Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Belarus, care a fost depistat azi, 26 decembrie, la ora 15.14, pe D.N.79, în afara municipiului Salonta, în timp ce conducea un autotren, având o concentraţie alcoolică în aerul expirat peste limita legală de 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuare de poliţiştii rutieri salontani, sub supravegherea unui procuror”.