Sofia Vicoveanca, mărturisire emoționantă despre bancnota de 10 lei pe care o ține în traistă: ”Am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat la aceşti 10 lei”

Sofia Vicoveanca, mărturisire emoționantă despre bancnota de 10 lei pe care o ține în traistă: ”Am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat la aceşti 10 lei”
Publicat: 26/12/2021, 16:21
Actualizat: 26/12/2021, 16:21

Îndrăgita cântăreață de muzică populară Sofia Vicoveanca ține în traiasta sa, cu care apare pe scenă. o bancnotă de 10 lei. Sunt 20 de ani de când această bancnotă a ajuns în posesia Sofiei Vicoveanca, iar povestea sa este emoționantă.

Artista a fost invitată în ediția specială de Crăciun a emisiunii ”De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3, povestind că, în urmă cu 20 de ani, era încă angajată la ”Rapsozii Botoșanilor” și, având un spectacol, a cântat piesele dragi ei în fața tuturor celor prezenți. ”Nu era campanie electorală”, a ținut să precizeze Sofia Vicoveanca, iar spectacolul avea loc pe 22 septembrie.

Ziua de naștere a cântăreței de muzică populară era chiar pe 23 septembrie, motiv pentru care i s-a cântat, cu o zi mai devreme, ”La mulț ani!”

”Eram încă angajată la Rapsozii Botoșanilor. Am avut un spectacol și am cântat. Îmi aduc aminte că a fost pe 22 septembrie spectacolul, dar în sală nu era campanie electorală. Sala era toată pregătită cu bucate alese, cu de toate și lumea așezată la mese. Eu mă gândesc că a fost o pomenire din partea primarului pentru că nu era nici un fel de campanie Pe 22 am avut spectacolul, iar pe 23 era ziua mea și, când am intrat pe scenă, băieții mi-au cântat «Mulți ani trăiască». M-am ciupit ca să-mi revin, am cântat şi fiind ultima în program a venit primarul cu flori și eu nu am mai ieșit din scenă, că era în aşa fel că nu am mai putut să ies”, a povestit Sofia Vicoveanca la Antena 3. 

Sofia Vicoveanca: ”Văd că urcă un bătrânel pe scenă…”

În timpul spectacolului din acea zi, Sofia Vicoveanca a avut parte de o surpriză pe care, iată, nu a uitat-o întreaga viață. La un moment dat, pe scenă a urcat un bătrânel – se întâmpla chiar în timp ce vorbea primarul localității -, iar acesta i-a strecurat în mână o bancnotă de 10 lei.

În același timp, i-a transmis că ar trebui să își cumpere… o ciocolată cu acei bani. Artista a spus că a fost străbătută de un fior în acele momente, și le-a spus celor prezenți că acel bătrânel avea mai multă nevoie de banii respectivi decât ea. Mai mult, Sofie Vicoveanca a recunoscut că nici chiar atunci când avea nevoie de bani nu a apelat la acea bancnotă de 10 lei pe care o ține mereu în traista ei.

”În timp ce vorbește primarul văd că urcă un bătrânel pe scenă și prin spatele primarului mă trage de mânecă și îmi spune: dumneata ai cântat cândva la nunta fetei mele. Şi îmi strecoară în mână 10 lei și îmi spune: «Să îți iei o ciocolată». În momentul ăla m-a trecut un fior. Am cerut scuze primarului și am spus: «Vă rog permiteți, îmi dați în vă rog microfonul?» Și am spus așa: «Oameni buni, domnul a venit şi mi-a dat 10 lei ca să îmi cumpăr o ciocolată. Eu cred că dumnealui are nevoie mai mare de banii ăștia decât mine, dar vă jur că această bancnotă, cât voi trăi, va fi alături de mine în trăistuță». Să știți că am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat la aceşti 10 lei”, a mărturisit îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu