Solistul unui trupe ruse de rock, mesaj dur anti-Putin: Patria nu este fundul președintelui, care trebuie pupat încontinuu

Solistul unui trupe ruse de rock, mesaj dur anti-Putin: Patria nu este fundul președintelui, care trebuie pupat încontinuu
Publicat: 19/05/2022, 14:08
Actualizat: 19/05/2022, 14:09

Solistul trupei ruse de muzică rock „DDT”, Iuri Shevchuk, a făcut o afirmația controversată, chiar în timpul unui concert. „Patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”, a transmis el publicului prezent la spectacol.

Publicul a început să aplaude, după ce Iuri Shevchuk a rostit aceste cuvinte.

În pauză dintre cântece, Iuri Shevchuk a vorbit de pe scenă despre propria înțelegere a patriotismului și despre ceea ce se întâmplă în Rusia. Potrivit lui, ar trebui să vedem patria în cetățenii de rând, nu în dictator și în anturajul său politic.

„Patria, prieteni, acesta nu este fundul președintelui, care trebuie pupat, pupat încontinuu. Patria este o bunică cerșetoare de la gară care vinde cartofi. Aceasta este patria”, a spus el, citat de Ziare.com.


Shevchuk și-a menționat patria natală înainte de a interpreta cântecul „Love”, pe care muzicianul l-a scris după războiul din Cecenia. Potrivit liderului trupei rock, această melodie l-a „salvat”.

Trupa DDT a condamnat public războiul și nu au fost de acord să ia parte la activități de propagandă. Muzicienii au refuzat să cânte în Tyumen, deoarece în sală au fost amplasate semnele „Z”.

Iuri Shevchuk crede că războiul din Donbas este din vina politicienilor, pe care îi numește „dependenți de droguri de război”.

Citește și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult