Soluții analizate de Guvernul pentru pregătirea valul cinci al pandemiei: Șomajul tehnic, folosirea măștilor FFP2, testarea în școli

Soluții analizate de Guvernul pentru pregătirea valul cinci al pandemiei: Șomajul tehnic, folosirea măștilor FFP2, testarea în școli
Premierul Nicolae Ciucă / Sursa: Guvernul României
Publicat: 03/01/2022, 19:09

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu o parte din miniștri despre pregătirea valului cinci al pandemiei de Covid-19. Printre soluțiile discutate se numără testarea elevilor în școli, introducerea șomajului tehnic și reeducarea populației în ceea ce privește portul corespunzător al măștii de protecție.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La întâlnire au fost invitați să participe miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost evidențiată importanța vaccinării, care reprezintă cea mai importantă formă de protecție împotriva Covid-19.

„Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2”.

Totodată s-a pus în vedere analiza eficienței programelor de testare în școli și se dorește implementarea unui program prin care școlile să primească un mod gratuit măști de protecție.

„În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase