VIDEO | Sorin Cîmpeanu: 1 copil din 3 nu mai vrea să susțină examentul de bacalaureat / Doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţîn decât în alţi ani

Publicat: 11/06/2021, 23:34
Actualizat: 12/06/2021, 00:03

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele deja existente din întăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban. Totodată ministrul a discutat și situația dezastruasă care a dus la abandonul școlar general și de cazurile de bullying care au luat amploare în ultima vreme în țara noastră.

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat  din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat, asta generaza îngrijorări cu privire la abandonul școlar.”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

cauza a abandonului școlar ar fi și bullyingul care a luat amploare în Româniaîn ultma vreme, în spațiul public au apărut mai multe cazuri în care anumiți elevi și eleve au fost bătuți sau umiliți de către alți elevi și chiar anumite cazuri situația a degenerat ajungându-se chiar și la suicid.

Din păcate vedem numai în această săptămâna numeroase cazuri de bullying.(…) este tot o pierdere a consecințelor care au fost înregistrate nu numai în plan educațional dar și în planul tulburărilor sociale, comportamentale și sociale”, declara ministrul la Digi24.

Minisitrul afirmă  „nici măcar nu sunt implementate grupurie de acțiune anti-bullying așa cu prevede legea în  de anult trecut”, dar ministrul oferă asigurări  începând cu următorul an școlar 2021-2022 în fiecare școală vor există grupuri de acțiune anti-bullying pentru  acest fenomen  fie stopat.

Va pot garanta  la începutul anului școlar 2021-2022 în fiecare școală va există un grup de acțiune anti-bullying. Legea spune  acest grup este format din directorul unității de învățământ, consilierul școlar, 3 cadre didactice formate în problematica violenței, 2 reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorităților locale. Aceste grupuri vor fi constituite în fiecare școală la începutul anului școlar. „Va garantez”, a declarat Ministrul Cîmpeanu vineri seara pentru Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....