Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră. Cum se vor desfășura examenele naționale, de la sfârșitul anului școlar. “Va exista înțelegere!”

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră. Cum se vor desfășura examenele naționale, de la sfârșitul anului școlar. “Va exista înțelegere!”
Sorin Cîmpeanu: Școala rămâne cu prezență fizică, iar dacă apare un caz de infectare într-o clasă, se suspendă acea clasă
Publicat: 27/03/2021, 08:23

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, asigură că Evaluarea Națională și Bacalaureatul, examenele naționale de la sfârșitul anului școlar 2020-2021, se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor, chiar și în localitățile aflate în carantină.

În acest sens, Sorin Cîmpeanu a declarat că a inițiat discuții la nivelul CNSU, fiind optimist că se va face o excepție, iar elevii din anii terminali să susțină examenele naționale în sălile de clasă, așa cum este normal.

Acest an școlar 2020-2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică. Chiar și în localitățile carantinate. Am inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, discuții care mă îndreptățesc să sper că va exista înțelegere din partea colegilor pentru a se acorda permisiunea, pentru a se face o excepție, pentru susținerea examenelor naționale având în vedere importanța lor pentru viitorul oricărui tânăr”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Pro TV.

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale: “Determinante pentru viitorul tinerilor”

Un anunț oficial va fi făcut, totuși, în apropierea examenelor naționale, în funcție de evoluția epidemiologică. Sorin Cîmpeanu trage, însă, speranțe că va găsi înțelegere din partea autorităților cu putere de decizie.

Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor. Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul. Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate. Acest lucru va putea fi stabilit și confirmat doar în apropiere, în funcție de evoluția epidemiologică. Într-o perioadă de criză pandemică, din păcate, nu suntem capabili, nu este niciun sistem capabil, să asigure predictibilitate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației, “finanțări fără precedent” din PNRR

În final, Sorin Cîmpeanu a subliniat că, în perioada pandemiei de COVID-19, au ieșit la suprafață problemele reale cu care se confruntă sistemul de învățământ din România. Ministrul Educației anunță că situația se va schimba, mai ales că instituția pe care o conduce va primi sume importante din partea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Școala românească trebuie să se îndrepte spre un viitor cu clasă. În această perioadă, au fost scoase în evideță toate problemele cronice ale sistemului de educație din România. Sigur, asta prezintă și oportunități. Dacă tot le-am vizualizat atât de clar, dacă tot nu le mai poate nega nimeni, suntem obligați să acționăm mai determinați decât am făcut-o până acum. Avem și oportunitatea unei finanțări fără precedent din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aș vrea să reamintesc faptul că acest Plan a plecat cu investiții de un miliar de euro pentru educație, iar acum suntem în negocieri cu Comisia de 4,41 miliarde de euro, deci ar fi și resurse. Mai este încă un avantaj. După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală”, a mai spus ministrul Educației.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură imensă pentru cei cu centrale de apartament! Când vor fi înlocuite
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021