Sorin Cîmpeanu, declarație surprinzătoare: „Școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații”

Sorin Cîmpeanu, declarație surprinzătoare: „Școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 29/06/2022, 13:33

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul unei emisiuni radio, că școala românească nu asigură în acest moment nici măcar nota 7 fără meditații.

Declarația sa vine în contextul în care doar 6% dintre elevii de clasa a opta care au participat la Evaluarea Națională de anul acesta au reușit să scrie perfect corect la examenul de limbă română.

„Școala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7, cu ceea ce înveți în școală, fără teme și fără meditații.

Din păcate, școala nu asigură acest nivel minim 7 dacă nu chiar 8 pentru un elev care învață doar la școală.

Despre meditații pot să vă spun următorul lucru. În orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să-și dorească să investească în educația propriului copil, să investească pentru performanță, pentru nota 10. Nu ar trebui să se întâmple acest lucru pentru note medii de 7, de exemplu”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul emisiunii Omul potrivit de la Digi FM.

Sorin Cîmpeanu: Programa școlară va fi modificată

De asemenea, ministrul a promis că, începând de anul viitor, programa școlară va fi modificată, astfel încât școala să devină mai atractivă pentru elevi.

El spune că problemele cronice cu care se confruntă sistemul de educație nu pot fi rezolvate imediat.

„O evaluare sumativă, fie ea și evaluare națională, nu poate rezolva problemele cronice din sistemul de educație peste care s-au adăugat problemele generate de criza sanitară. Problema va trebui să fie rezolvată de îndată ce vom avea pachetul legislativ care să implementeze concluziile proiectului «România Educată». Se lucrează la planurile cadru și curiculum-ul din spatele fiecărei discipline care va face parte din planurile-cadru, însemnând lista de discipline și curiculum-ul aferent fiecărei discipline. Vom avea planuri-cadru noi pentru liceu din septembrie 2023”, a mai adăugat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că peste 82% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2022 au medii peste 5. Mai exact, este vorba despre un număr de 122.166 de elevi. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase