Sorin Cîmpeanu: ”Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu”. Când vor fi distribuite

Sorin Cîmpeanu: ”Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu”. Când vor fi distribuite
Sorin Cîmpeanu
Publicat: 26/11/2021, 12:38
Actualizat: 26/11/2021, 12:39

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că primele teste de salivă – dintr-un lot de 6,5 milioane – au ajuns încă de ieri în teritoriu, urmând a fi distribuite către unitățile de învățământ din întreaga țară.

În urma licitației organizate prin intermediul Oficiului Național pentru Achiziții Organizate (ONAC), trei firme au câștigat primul lot de teste de salivă – 6,5 milioane de teste -, iar pe 25 noiembrie 2021 școlile ar fi trebuit să primească deja testele.

Joi, însă, nu exista în şcoli vreun test de salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 (toate detaliile AICI). GÂNDUL a prezentat, de altfel – potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) -, cele trei contracte subsecvente care au fost încheiate cu firmele câștigătoare ale primului lot al acestei licitații pentru teste de salivă.

  • Contractul subsecvent cu Viggo Fashion International SRL a fost semnat pe data de 12 noiembrie 2021 – urmând a fi livrate 5 milioane de teste de salivă până pe 24 noiembrie.
  • Contractul subsecvent cu DDS Diagnostic SRL a fost semnat pe data de 15 noiembrie 2021 – urmând a fi livrate 2.400.000 de teste de salivă până pe 25 noiembrie 2021.
  • Contractul subsecvent cu Doctor Swiss SRL a fost semnat pe data de 15 noiembrie 2021 – urmând a fi livrate 1.500.000 de teste de salivă până pe 9 decembrie 2021.

Sorin Cîmpeanu: ”Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste”

Sorin Câmpeanu a anunțat că primele teste de salivă din lotul de 6.5 milioane, au ajuns – joi, 25 noiembrie – în teritoriu, urmând ca inspectoratele județene să le distribuie, în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, către unitățile de învățământ.

“Conform informărilor primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuția urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din școli sau grădinițe”, a declarat ministrul Educației.

Numărul de teste de salivă alocate pentru fiecare județ

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai transmis că a agreat inițiativa Ministerului Sănătății prin care vor fi ”diseminate” materiale video-suport care să ajute la informarea tuturor beneficiarilor și, în primul rând, la utilizarea corectă a acestor teste de salivă.

”Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional. Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Raed Arafat, ordin privind distribuția de materiale provenite din achiziții centralizate ale I.G.S.U

În temeiul H.G. nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României – începând cu data de 09 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (…), Raed Arafat, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a emis un ordin privind distribuția de materiale provenite din achiziții centralizate ale IGSU, pentru a fi pus în aplicare începând cu data de 25 noiembrie 2021.

  • Art. 1 – Se aprobă distribuția de materiale provenite din achiziții centralizate ale I.G.S.U sau provenite din donații, destinate acțiunilor care se realizează în cadrul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.
  • Art. 2 – Produsele menționate la art.1 se transferă, fără plată, de la Depozitul de Rezerve Proprii – Mizil, pe bază de proces-verbal de predare-primire încheiat între inspectoratul pentru situații de urgență în a cărui zonă de competență se desfășoară acțiunile sau depozitele de rezerve proprii ale IGSU, după caz, și conducătorul inspectoratului școlar județean / al mun. București.
  • Art. 3 – Astfel, centrele județene de coordonare și conducere a intervenției / centrul municipiului București de coordonare și conducere a intervenției, vor lua măsurile necesare pentru eficientizarea transportului materialelor și se vor pune de comun acord cu Depozitul de Rezerve Proprii – Mizil în vederea programării ridicării acestora.
  • Art. 4 – Inspectoratele școlare județene / al mun. București repartizează prin mijloace proprii respectivele materiale către instituțiile de învățământ din cadrul județului / Municipiul București.
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații