Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Care sunt următorii pași în justiție ai fostului primar general al Capitalei

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Care sunt următorii pași în justiție ai fostului primar general al Capitalei
Sorin Oprescu / Sursă Foto: Mihai Dăscălescu / MEDIAFAX FOTO

Judecătorii din Grecia au decis să nu-l extrădeze în România pe fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. El are de executat o pedeapsă de 10 ani și opt luni de închisoare.

Instanța elenă a hotărât ca Sorin Oprescu să rămână în Grecia, pe o perioadă nedeterminată, iar în prezent se află în stare de libertate.

Potrivit informațiilor Gândul, Sorin Oprescu a făcut şi o contestaţie în anulare, pe care a depus-o la Curtea de Apel Bucureşti, şi care va fi analizată în 23 septembrie.

Acesta ar putea fi posibilitatea prin care dosarul lui Sorin Orprescu să ia calea rejudecarii, dacă va fi admisă de judecătorii din România

Surse apropiate familiei susțin că fiul acestuia are rezidență în Grecia și derulează anumite afaceri, astfel că fostul edil al Capitalei așteaptă ca, în căile extraordinare de atac, „să i se facă dreptate și să se constate că pedeapsa la care a fost condamnat este una lipsită de fundament juridic”.

Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Fostul primar generala al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost eliberat la finalul lunii mai din arest în Grecia, conform deciziei unei instanțe elene.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București.

El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

Sorin Oprescu a fugit în Grecia înainte ca justiția din România să îl condamne la închisoare. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, motiv pentru care este o zonă atent monitorizată.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult