Soția lui Alexander Litvinenko îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl vor bântui pentru tot restul vieții

Soția lui Alexander Litvinenko îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl vor bântui pentru tot restul vieții
Soția lui Alexander Litvinenko, îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl va bântui pentru tot restul vieții/ SURSA FOTO: thedailybeast.com
Publicat: 22/11/2021, 20:17
Actualizat: 22/11/2021, 21:00

Soția lui Alexander Litvinenko, Marina Litvinenko, îi transmite liderului de la Kremlin că ultimele cuvinte rostite de soțul său, „poate că reușiți să mă reduceți la tăcere, dar această tăcere are un preț”, după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv, îl vor urmări pe Vladimir Putin până la sfârșitul vieții sale.

Doamna Litvinenko l-a descris pe soțul ei ca fiind un om curajos, care credea că va câștiga lupta agonizantă din spital și își va reveni după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv.

Marina Litvinenko, în vârstă de 59 de ani, urmează să se reunească mâine, alături de un mic grup de prieteni și familie, la mormântul său din Highgate, în nordul Londrei. Ea și-a petrecut ultimii 15 ani menținându-l în atenția publicului pe soțul ei, pe care îl numea Sașa, și lupta sa împotriva corupției din Rusia, transmite metro.co.uk.

„Sașa a fost curajos și responsabil în ceea ce a făcut, a spus ea. Ultimele sale cuvinte în spital au fost adresate domnului Putin, când a spus: „Poate că reușiți să mă reduceți la tăcere, dar această tăcere are un preț”.

„Acum există două instanțe care se pun de acord asupra a ceea ce s-a întâmplat și de fiecare dată când auziți știri din Rusia, totul este legat de ceea ce Sasha a încercat să prevină. Deși i-a fost greu ca o singură persoană să facă acest lucru, el a încercat să explice cum era sistemul din interior.

Sunt sigură că ar fi fost foarte dezamăgit de situația din Rusia de astăzi, pentru că a iubit Rusia și a vrut să fie cel mai bun loc în care să trăiești și nu este singurul, sunt mulți alți oameni ca el. Nu ar trebui să ne pierdem speranța că Rusia va fi într-o zi un loc mai bun.

Ar trebui să separați poporul rus, guvernul și statul. Într-o zi, când dictatura lui Putin va eșua, vor exista o mulțime de acuzații împotriva lui, iar cazul lui Alexander Litvinenko va fi o mare parte din acestea”, a declarat soția lui Alexander Litvinenko.

O anchetă publică a concluzionat că în 2016, ordinul de otrăvire a lui Alexander Litvinenko a fost executat de agenții ruși Andrei Lugovoi și Dmitri Kovtun, probabil la ordinul lui Vladimir Putin.

În septembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, de asemenea, că există „un indiciu temeinic” că fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate a murit din cauza otrăvirii pusă în executare de către agenții ruși.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Descoperire uriașă despre Pfizer! Toți cei vaccinați trebuie să afle ce efect are
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...