Soția lui Alexander Litvinenko îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl vor bântui pentru tot restul vieții

Soția lui Alexander Litvinenko îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl vor bântui pentru tot restul vieții
Soția lui Alexander Litvinenko, îi transmite lui Putin că ultimele cuvinte ale soțului său îl va bântui pentru tot restul vieții/ SURSA FOTO: thedailybeast.com
Publicat: 22/11/2021, 20:17
Actualizat: 22/11/2021, 21:00

Soția lui Alexander Litvinenko, Marina Litvinenko, îi transmite liderului de la Kremlin că ultimele cuvinte rostite de soțul său, „poate că reușiți să mă reduceți la tăcere, dar această tăcere are un preț”, după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv, îl vor urmări pe Vladimir Putin până la sfârșitul vieții sale.

Doamna Litvinenko l-a descris pe soțul ei ca fiind un om curajos, care credea că va câștiga lupta agonizantă din spital și își va reveni după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv.

Marina Litvinenko, în vârstă de 59 de ani, urmează să se reunească mâine, alături de un mic grup de prieteni și familie, la mormântul său din Highgate, în nordul Londrei. Ea și-a petrecut ultimii 15 ani menținându-l în atenția publicului pe soțul ei, pe care îl numea Sașa, și lupta sa împotriva corupției din Rusia, transmite metro.co.uk.

„Sașa a fost curajos și responsabil în ceea ce a făcut, a spus ea. Ultimele sale cuvinte în spital au fost adresate domnului Putin, când a spus: „Poate că reușiți să mă reduceți la tăcere, dar această tăcere are un preț”.

„Acum există două instanțe care se pun de acord asupra a ceea ce s-a întâmplat și de fiecare dată când auziți știri din Rusia, totul este legat de ceea ce Sasha a încercat să prevină. Deși i-a fost greu ca o singură persoană să facă acest lucru, el a încercat să explice cum era sistemul din interior.

Sunt sigură că ar fi fost foarte dezamăgit de situația din Rusia de astăzi, pentru că a iubit Rusia și a vrut să fie cel mai bun loc în care să trăiești și nu este singurul, sunt mulți alți oameni ca el. Nu ar trebui să ne pierdem speranța că Rusia va fi într-o zi un loc mai bun.

Ar trebui să separați poporul rus, guvernul și statul. Într-o zi, când dictatura lui Putin va eșua, vor exista o mulțime de acuzații împotriva lui, iar cazul lui Alexander Litvinenko va fi o mare parte din acestea”, a declarat soția lui Alexander Litvinenko.

O anchetă publică a concluzionat că în 2016, ordinul de otrăvire a lui Alexander Litvinenko a fost executat de agenții ruși Andrei Lugovoi și Dmitri Kovtun, probabil la ordinul lui Vladimir Putin.

În septembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, de asemenea, că există „un indiciu temeinic” că fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate a murit din cauza otrăvirii pusă în executare de către agenții ruși.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului