Soțul Giorgianei Hosu, fosta șefă a DIICOT, a murit din cauza unei boli necruțătoare. În ultima vreme, el s-a aflat în centrul unei controverse provocate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Soțul Giorgianei Hosu, fosta șefă a DIICOT, a murit din cauza unei boli necruțătoare. În ultima vreme, el s-a aflat în centrul unei controverse provocate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu
Dan Hosu / FOTO - Arhivă personală
Publicat: 03/02/2023, 16:11
Actualizat: 03/02/2023, 22:35

Fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a murit – vineri – din cauza unei boli necruțătoare. Pe 5 februarie, el ar fi împlinit vârsta de 69 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela Bazilescu și înmormântarea va avea loc la cimitirul Laromet, însă familia nu a oferit mai multe detalii legate de dată și oră.

Dan Hosu / FOTO – Arhivă personală

Dan Hosu fusese în centrul unui scandal iscat de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Dan Hosu, fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), era condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul „Carpatica Asig”.

Fostul polițist era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Dosarul se afla pe rolul Curţii de Apel Bucureşti și o sentință urma să fie dată pe 7 februarie.

Însă, în ianuarie, ministrul Justiției afirmase – în cadrul unui interviu – că a soţul fostei şefe a DIICOT a fost deja achitat definitiv în dosarul în care este judecat.

Ulterior, ministrul a revenit și a precizat că a comis „o eroare fără intenţie” atunci când a afirmat acest lucru.

De asemenea, Predoiu susține că își asumă „confuzia creată involuntar”, pe care o regretă.

Cătălin Predoiu: „De bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate”

„(…) În cadrul emisiunii «Piaţa Victoriei», difuzată de postul Europa FM, am făcut o afirmaţie eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soţul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenţie, de bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informaţia pe care o aveam din surse neoficiale, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Predoiu a adăugat că îşi asumă „confuzia creată involuntar”, pe care o regretă şi prezintă scuze.

„Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informaţii eronate, culpa îmi aparţine în întregime pentru că nu am verificat informaţia parvenită din surse neoficiale. Bineînţeles, doresc să reafirm principiul independenţei Justiţiei, pe care l-am respectat în toată activitatea mea”, a mai precizat Cătălin Predoiu.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase